24/10/14

Τάδε Έφη Νίκας Παναγιώτης. Απαξιώνει Το Δ.Σ Του Δήμου

Πηγή. http://www.tharrosnews.gr/
Ως πριόνισμα των θεμελίων της δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και του Δήμου Καλαμάτας γενικότερα, θεωρούν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης κάποιες πρακτικές της Δημοτικής Αρχής από την ...........
αρχή της νέας θητείας της. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, με τη συνεπικουρία των υπόλοιπων παρατάξεων στην προχθεσινή συνεδρίαση του Σώματος, ανέφερε ότι η ελλιπής ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων επί των θεμάτων των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο άναρχος προγραμματισμός των συνεδριάσεών του, αλλά και η απουσία γραφείου της αντιπολίτευσης και γραμματειακής υποστήριξης, υποβαθμίζουν «το θεσμό της Δημοκρατίας στο Δήμο Καλαμάτας». Αποτέλεσμα των παραπάνω πρακτικών είναι να απαξιώνεται και να περιφρονείται πλήρως ο θεσμός των δημοτικών παρατάξεων, γεγονός που αντιβαίνει και στη φιλοσοφία του νόμου λειτουργίας των Δήμων. Και τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα τον μη αποτελεσματικό έλεγχο της Δημοτικής Αρχής από την πλευρά τους, με επιπτώσεις και στην ενημέρωση των πολιτών για όσα γίνονται και αποφασίζονται στο Δήμο Καλαμάτας. Οι δημότες περιμένουν μέσα από τη γενικότερη λειτουργία τόσο της πλειοψηφίας όσο και των μειοψηφιών να επικρατεί η διαφάνεια και όχι η φαλκίδευσή της. Όμως, με την πρακτική της Δημοτικής Αρχής  έχουν δίκιο να νιώθουν δικαιωμένοι όσοι μιλούν για μια κατ’ επίφαση δημοκρατική λειτουργία. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σχολίασε ότι «επειδή μπαίνουμε σε μια δύσκολη περίοδο, θα πρέπει να κυριαρχήσει η συνεννόηση μεταξύ των παρατάξεων και όχι οι φραστικές αντεγκλήσεις». Υποστήριξε ακόμη ότι σκοπός της Δημοτικής Αρχής δεν είναι να δημιουργήσει εμπόδια και να βάζει... τρικλοποδιές στη λειτουργία των υπολοίπων παρατάξεων. Για τα προβλήματα με την ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων για τα θέματα του συνεδριάσεων, ζήτησε να υπάρξει συνεννόηση τους με το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. Βέβαια, παραδέχτηκε ότι η απουσία γραφείου της αντιπολίτευσης είναι ένα σοβαρό θέμα, αλλά υποσχέθηκε ότι θα αντιμετωπιστεί μέχρι να μεταφερθούν οι υπηρεσίες στο νέο Δημαρχείο.  

Σχόλιο όλα αυτά και όχι μόνο, γιατί αισθανεται ότι ερχεται το τελος του και πέφτει σε λάθη και θα υπάρξει και συνεχεια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου