23/10/14

Ανοικτός Δήμος Καλαμάτας. Ψήφισμα Κατά Της Ιδιωτικοποίησης Του Αεροδρομίου

Ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Καλαμάτας κατέθεσε απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες" του Μανώλη Μάκαρη.

Αναλυτικά το ψήφισμα:
"Ο κυκλώνας της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας του ελληνικού κράτους  παρασύρει και τα ......................
περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας για τα οποία η πορεία ιδιωτικοποίησης βρίσκεται στην ολοκλήρωσή της. Στο πλαίσιο αυτό κάποια από τα αεροδρόμια θα δοθούν ως bonus για τον υποψήφιο αγοραστή. Μεταξύ αυτών  θα είναι και το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας. 
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο ξεπούλημα του αεροδρομίου της Καλαμάτας και καταγγέλλουμε:
      1. Καθώς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα αποτελέσει δώρο και όχι  επιλεγμένη επένδυση για τον αγοραστή, τίποτα δεν θα διασφαλίζει πλέον  ούτε  την αναγκαία αναβάθμισή του ούτε και την  συνέχιση της λειτουργίας του. 
      2. Με την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου  θα επιβληθεί φόρος ανά επιβάτη ανάλογος  με το σπατόσημο.  Κάτι τέτοιο θα καταστήσει ασύμφορη την επιλογή του αεροδρομίου της Καλαμάτας από τους tour operators αλλά και τους τουρίστες. 
      3. Η   υποβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας και πολύ περισσότερο η εγκατάλειψή του θα αποτελέσουν καίριο  πλήγμα  για τον τουρισμό  τόσο της  Καλαμάτας  όσο και όλης της Μεσσηνίας . Τον τουρισμό που τα τελευταία χρόνια, με τον τεράστιο και συνεχώς αυξανόμενο αριθμό διακινούμενων  επιβατών από το αεροδρόμιο της πόλης μας, αποτελεί σταθερό παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης για τον τόπο μας.

    Είναι λοιπόν απόλυτη ανάγκη να διασωθεί  και να προασπιστεί ο δημόσιος  χαρακτήρας του αεροδρομίου Καλαμάτας και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση υιοθετώντας το παρόν ψήφισμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου