13/10/14

Την Παραίτηση Σαμαρά Θα Ζητήσει Ο Τσίπρας Σε Περίπτωση Πρόσκλησης Του

Την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση πρόσκλησης του πρωθυπουργού για συνάντησή τους, όπως είπε ο ..........
Νίκος Παππάς, διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Βήμα FM.
Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να αρνηθεί την πρόσκληση Σαμαράς και ακολουθώντας εκείνο που ο σημερινός πρωθυπουργός έκανε το 2011 απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου, θα ζητήσει την παραίτησή του.
«Προφανώς και δεν θα την αρνηθεί την πρόσκληση ο κ. Τσίπρας και θα πει ενώπιον του Πρωθυπουργού αυτά που πρέπει να του πει και τις δημόσια διατυπωμένες θέσεις μας. Όπως είχε πει ο κ. Σαμαράς το 2011 στον κ. Παπανδρέου ότι πρέπει να παραιτηθεί, φαντάζομαι ότι είναι ευκαιρία να το ακούσει διά ζώσης» είπε συγκεκριμένα.
Παράλληλα σχολιάζοντας τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη λογική που η τρόικα έχει επιβάλει στην Ελλάδα», ενώ επανέλαβε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή η πρώτη πολιτική δύναμη», τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν κρατάει πια το κλειδί των εξελίξεων.
«Οποιαδήποτε συμφωνία με τους εταίρους μας δεσμεύει τη χώρα και είναι μακρόχρονη, πρέπει να έχει τουλάχιστον τη βασική συμφωνία μας και να προκύψει από Βουλή που θα έχει πίσω της τη φρέσκια λαϊκή εντολή», υπογράμμισε.

Τέλος, αναφερόμενος στην επικείμενη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο διευθυντής του γραφείο του κ. Τσίπρα εκτίμησε ότι η κυβέρνηση «έχει διαστημική απόσταση» από το όριο των 180 βουλευτών. «Έχει διαμορφωθεί ένα περιβάλλον που προεξοφλεί ότι έχουμε κυβέρνηση με ακραία διάρκεια ζωής τρεις- τέσσερις μήνες και αυτό δεν διευκολύνει», κατέληξε ο κ. Παππάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου