16/10/14

Δήμος Καλαμάτας Δημόσιοι Παιδότοποι Καταγγελία Γονέα Στο Θάρρος

Πατέρας δύο παιδιών καταγγέλλει στην Εφημερίδα Θάρρος για την κακή εικόνα που παρουσιάζουν οι δημόσιοι παιδότοποι στην πόλη μας.
Εκείνο που δεν έχω δει στα τοπικά ΜΜΕ ούτε έχω ακούσει κάτι από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα είναι ότι, σύμφωνα με την  ..............
Ευρωπαϊκή και την Ελληνική Νομοθεσία, μέχρι τον Ιούνιο του 2014 όλοι οι Δημόσιοι παιδότοποι θα έπρεπε να εχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με αυτή για να πάρουν πιστοποιητικό καταλληλότητας.
Δυστυχώς στη πόλη μας, τουλάχιστον από αυτές που γνωρίζω και δεν ειναι λίγες, καμία δεν πληρεί την νομοθεσία, ούτε έχει υπάρξει κάποια προσπαθεια από την Δημοτική αρχή για επισκευή τους. Αντίθετα δε ο Δήμαρχος προτιμήσετε να απομακρύνει κάποια παιχνίδια που παρουσίαζαν σημεία φθοράς παρά να τα επισκευάσει, με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα, ενώ για πανηγύρια και Φεστιβάλ Χορού υπάρχουν.!!!!
Πριν από μερικές μέρες επισκέφθηκα την Αθήνα και τον Δήμο Γαλατσίου  και διαπίστωσα πως εχουν αρχίσει εργασίες επισκευής και μαλιστα σε παιδικές χαρές χωρίς μεγάλη επισκεψιμότητα. 
Εκεί που βρίσκουν τα χρήμα και εδώ ο Κύριος Νίκας σφυρίζει αδιάφορα !!!

Διαβάστε εδώ την απόφαση πιστοποίησης του Υπουργείου Εσωτερικών
Διαβάστε εδώ την σχετική νομοθεσία για τους ιδιωτικούς παιδότοπους.
Διαβάστε εδώ την σχετική νομοθεσία για τις παιδικές χαρές..
Διαβάστε εδώ τι πρεπει να έχουν για να πάρουν πιστοποίηση..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου