23/10/14

Α.Κ.Ε ΠΑΣΕ ΟΤΕ. Η Δημοκρατία Νίκησε

Έτσι επιβάλλεται η δημοκρατία! Όσοι βρέθηκαν σήμερα στην Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΕ, απόλαυσαν μια εκπληκτικής σκηνοθεσίας παράσταση. Πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια σε όλους τους ....................
συντελεστές αυτής της επιτυχίας που εργάσθηκαν ακούραστα και ετοίμασαν με κάθε λεπτομέρεια την τελετή αυτή. Η παράσταση τα είχε όλα: 1) Άλλαξαν τη ροή της διαδικασίας και ξεκίνησε ΠΡΩΤΑ με την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής (ενώ έπρεπε να γίνει αργότερα), αφού οι συνεργαζόμενες ομάδες ΠΑΣΚΕ - αυτοαποκαλούμενη ΔΑΚΕ, εκείνη τη στιγμή είχαν συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία. 2) Η πρόταση της AKE  να κατέβει ως υποψήφιος στην εφορευτική ένας συνάδελφος Oteplus ορισμένου χρόνου, απορρίφθηκε με το σαθρό επιχείρημα ότι δεν είναι ταμιακώς εντάξει το τελευταίο τρίμηνο, όπως προβλέπει το καταστατικό. Η κατάθεση των εγγραφών έχει γίνει από τους συναδέλφους ορισμένου χρόνου πολλούς μήνες πριν και για λόγους δικούς της η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ δεν επικύρωσε τις εγγραφές, παρά μόνο στο τελευταίο κεντρικό συμβούλιο στις 12 Σεπτεμβρίου. 3) Αν και οι υποψήφιοι για την εφορευτική επιτροπή ήταν 4, δεν έγινε ψηφοφορία, αλλά εκλογή δια ανατάσεως των χειρών. 4) Δεν έγινε μυστική ψηφοφορία για τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό αλλά «εγκρίθηκαν» και οι δύο δια βοής, παραπέμποντας σε αλήστου μνήμης καθεστώτα.
Εδώ θα θέλαμε την προσοχή ειδικά των συναδέλφων oteplus γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται τέτοια αντιμετώπιση από την ΠΑΣΚΕ. Προσπάθεια της συγκεκριμένης παράταξης (με την σύμφωνη όπως πάντα γνώμη και της αυτοαποκαλούμενης ΔΑΚΕ) ήταν να αποκλείσει εξαρχής την συγκεκριμένη μερίδα του εκλογικού σώματος, θεωρώντας την μη ελεγχόμενη. Επικαλέστηκαν τότε το καταστατικό (και πάλι) που όμως δεν προέβλεπε κάπου τον αποκλεισμό τους! Τελικά μετά από πιέσεις της ΑΚΕ, αλλά και με την παρουσία των ίδιων των συναδέλφων oteplus, επιβλήθηκε η συμμετοχή τους, ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται, εκτός κι αν προκύψει πάλι «θέμα» καταστατικού!
Έτσι χτίζονται οι δημοκρατίες! Με στημένες διαδικασίες και επιλεκτικούς αποκλεισμούς! Με απαξιωτικές συμπεριφορές απέναντι στους συναδέλφους.  Είναι αυτονόητο ότι με τέτοιες αυταρχικές νοοτροπίες δεν υπάρχει περιθώριο για κοινό ψηφοδέλτιο. Η διάθεση για ενότητα θα πρέπει να είναι ειλικρινής και όχι ευκαιριακή! Είναι στο χέρι μας συνάδελφοι, το αν θα αφήσουμε να συνεχισθεί αυτή η κατάσταση, ή αν θα κάνουμε κάτι όλοι μαζί για να την αλλάξουμε!
Τέλος, για τους γραφικούς που επέλεξαν τις προσωπικές επιθέσεις, τα ψεύδη και τη λάσπη στον ανεμιστήρα, τους ενημερώνουμε ότι δεν θα τους ακολουθήσουμε. Η μεγαλύτερη απάντηση σε αυτούς και ικανοποίηση σε εμάς είναι η διαπίστωση ότι κανένας δεν τους πιστεύει. Είμαστε γνωστοί και εμείς και οι γραφικοί. Για μια ακόμη φορά εκτίθενται οι ίδιοι, εκδηλώνοντας τον πανικό τους. Ας αποχωρήσουν τουλάχιστον με αξιοπρέπεια.

Η Συντονιστική Επιτροπή της ΑΚΕ ΠΑΣΕ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου