12/10/14

Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας

112Πηγή .  http://lalaggi.gr/
Στην Πόλη της Καλαμάτας μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε οργανωμένη μέριμνα για την προστασία των αδέσποτων ζώων. Μόνο ένας άνθρωπος η Κανέλλα Καλαποθαρέα η οποία βρήκε και .............................
συμμάχους εθελοντές με πρώτους τους κ. Αριστείδη Σιαπέρα, την κ. Ελένη Στυλιανοπούλου και τον κ.Δημήτρη Κούμανη και σε πορεία χρόνων κι άλλους , φρόντιζε και φροντίζει τα αδέσποτα σκυλιά. Μάλιστα σε δικό της χώρο μέχρι και σήμερα φιλοξενεί και φροντίζει περισσότερα από 100 αδέσποτα σκυλιά. Με την προσπάθεια των εθελοντών ανασυγκροτήθηκε ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας. Έτσι λοιπόν με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, στις 4 Οκτωβρίου διοργάνωσε μία ξεχωριστεί εκδήλωση, με πολιτιστικά δρώμενα που είχαν στόχο την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων απέναντι στα ζώα.
Ο φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας σήμερα διαθέτει στέγη, της οποίας τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Οκτωβρίου. Είναι ο οικίσκος του Φιλοζωικού Ομίλου στον παράδρομο της οδού Νέδοντος, νοτίως της γέφυρας της οδού Μακεδονίας (ανατολική πλευρά). Ο ξύλινος οικίσκος έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Καλαμάτας για τη στέγαση των δραστηριοτήτων του Ομίλου. Ωστόσο σε εκκρεμότητα παραμένει ο χώρος για τη φιλοξενία των αδέσποτων, όπως υποχρεούται κάθε δημοτική αρχή να παρέχει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931 σ” ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Έτσι λοιπόν η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου