25/11/14

Από Την Επίσκεψη Μελών Του Ανοιχτού Δήμου Στην Περιοχή Ασπροχώματος

  Σήμερα 24/11 ο Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες», συνοδευόμενος από τους ...................
δημοτικούς συμβούλους  Παναγιώτη Αλούπη, Δημήτρη Φαββατά, τον τοπικό σύμβουλο Ασπροχώματος  Νίκο Χριστόπουλο, τον τοπικό σύμβουλο Καλαμάτας  Νίκο Μπιτσάνη και τα μέλη του Ανοιχτού Δήμου Κώστα Αλεξίου και Γιώργο Γιαννόπουλο επισκέφτηκαν την περιοχή του Ασπροχώματος (αποθήκες ΑΤΕ, σιδηροδρομικός σταθμός).
     
       
    1. Αποθήκες ΑΤΕ στο Ασπρόχωμα
Ο Ανοιχτός Δήμος συμπαρίσταται στον αγώνα των κατοίκων του Ασπροχώματος για την ασφαλή απομάκρυνση του αμιαντοτσιμέντου της στέγης των αποθηκών της Αγροτικής Τράπεζας.
      Συγκεκριμένα η εν λόγω στέγη έχει έκταση 4500 τ.μ και τα υλικά είναι πεπαλαιωμένα, ρηγματωμένα και λόγω φθοράς απελευθερώνονται στο περιβάλλον ίνες αμιάντου προκαλώντας άμεσο κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων.
      Έχει μάλιστα αποδειχθεί ότι οι ίνες αμιάντου κατά τη χρόνια επαγγελματική έκθεση του αναπνευστικού συστήματος μπορούν να προκαλέσουν μεσοθηλίωμα, αμιάντωση και καρκίνο του πνεύμονα.
      Γι αυτό το λόγο από 01-01-2005 ισχύει ολική απαγόρευση της εμπορίας και χρήσης αμιάντου σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη η ασφαλής αποψίλωση των πλακών αμιαντοτσιμέντου από την στέγη των αποθηκών. Από ότι μαθαίνουμε μάλιστα έχει ληφθεί σχετική απόφαση για την αντικατάσταση αυτής της ρυπογόνου στέγης από την τωρινή ιδιοκτήτρια των αποθηκών, Τράπεζα Πειραιώς.
    Το ζήτημα αυτό το είχε θέσει ο συνδυασμός προεκλογικά και τέθηκε ήδη από τον τοπικό σύμβουλο του Ανοιχτού Δήμου Νίκο Χριστόπουλο  και θα παρακολουθείται στενά από τον Ανοιχτό Δήμο μέχρι τη  οριστική επίλυσή του.
    Παρόμοιο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα υφίσταται και στην στέγη των  αποθηκών του λιμενικού ταμείου, η οποία λόγω του αμιαντοτσιμέντου που περιέχει, αποτελεί ρυπογόνο παράγοντα για την περιοχή του λιμανιού.
  


2. Σιδηροδρομικός σταθμός Ασπροχώματος

 Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζει ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Ασπροχώματος ο οποίος αποτελεί εστία μόλυνσης για την περιοχή. Πλήθος σκουπιδιών, παραβιασμένες πόρτες, σπασμένα τζάμια. Πρέπει οπωσδήποτε να καθαριστεί ο χώρος και να προστατευτεί η δημόσια περιουσία. Ο Δήμος σε συνεργασία με τον ΟΣΕ πρέπει να επιληφθούν άμεσα επί του θέματος.


Δελτίο Τύπου
Ανοικτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες
Καλαμάτα
24 Νοεμβρίου 2014 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου