9/11/14

Μαν. Μάκαρης: Η Δημοτική Αρχή Κάνει Διαβούλευση Με Τον… Εαυτό Της

Πηγή. http://www.kalamatajournal.gr/
Η μείζων μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου θεωρεί ότι οι διαδικασίες που ακολουθεί η δημοτική αρχή, για την υπόθεση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, δεν είναι πλατιές και διάφανες. Ο Μανώλης Μάκαρης,…


…επικεφαλής της παράταξης,  στο Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την απογοήτευσή του επειδή, αφενός, τόσο η δημοτική αρχή όσο και ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας, Έκτωρ Τσατσούλης, «απουσίασαν επιδεικτικά» από την ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο συνδυασμός του την περασμένη Κυριακή και αφετέρου για τις ανακοινώσεις περί ελεγχόμενης ενημέρωσης σχετικά με τις διαδικασίες του εγχειρήματος, ώστε να μην μας αντιγράψουν ανταγωνίστριες πόλεις!
Ο Μανώλης Μάκαρης τόνισε ότι η εκδήλωση του συνδυασμού του σημείωσε μεγάλη επιτυχία και πως τέθηκαν ζητήματα που θα έπρεπε να έχουν ήδη εξεταστεί και απαντηθεί από τη δημοτική αρχή και το Γραφείο Υποψηφιότητας. Τόνισε όμως ότι οι απουσίες προϊδεάζουν για τη γενικότερη στάση που θα κρατήσουν η δημοτική αρχή και το Γραφείο Υποψηφιότητας. «Τι ακριβώς Πολιτιστική Πρωτεύουσα θέλετε; Τι διαβούλευση θέλετε; Με μυστικοπάθεια; Με τον εαυτό σας;», ήταν ερωτήματα που έθεσε ο Μανώλης Μάκαρης στη δημοτική αρχή. «Τέτοια διαβούλευση που κάνετε με τον εαυτό σας μας βρίσκει αντίθετους», είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, με έμμεσο τρόπο υποβάθμισε την εκδήλωση της παράταξης του Μανώλη Μάκαρη, σχολιάζοντας ότι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα είναι ένα όραμα «που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με γενικές συνελεύσεις, με λαϊκές συνελεύσεις και άλλες τέτοιες διαδικασίες». Αντίθετα ο κ. Νίκας σημείωσε ότι το εγχείρημα για να έχει επιτυχία χρειάζεται απόλυτα επιστημονική εργασία από εξειδικευμένους ανθρώπους, τονίζοντας ότι αυτό κάνουν η δημοτική αρχή και το Γραφείο Υποψηφιότητας, ενώ κλείνοντας ανέφερε, αναιρώντας το προηγούμενο σχόλιό του, ότι «όλες οι εκδηλώσεις είναι ευπρόσδεκτες, αρκεί να κατατείνουν στον κοινό στόχο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου