16/11/14

Θανάσης Πετράκος. Για Την 41η Επέτειο Του Πολυτεχνείου

"41 χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα, το Πολυτεχνείο παραμένει ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης. Παρότι πολλά από τα αιτήματα του ................
Πολυτεχνείου έμειναν ανεκπλήρωτα το Πολυτεχνείο δεν νικήθηκε. 41 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο ΖΕΙ για να μας υπενθυμίζει τους αγώνες του χθες και να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα για Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Κοινωνική Απελευθέρωση.
Πολλοί σήμερα πανηγυρίζουν και επιδιώκουν ρεβάνς λέγοντας πως «οι ψευδοαξίες της γενιάς του Πολυτεχνείου ενταφιάστηκαν» και ότι «ήρθε η ώρα η χώρα να κλείσει τους λογαριασμούς που μένουν ανοιχτοί από το 1974-1975». Ακούγονται φωνές ακόμη και για κατάργηση του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Εμείς τους απαντάμε ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 έχει καταχωρηθεί στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας αλλά και της παγκόσμιας, ως κορυφαία πράξη αντίστασης της νεολαίας και του λαού απέναντι στην τυραννία και την υποτέλεια. Τους απαντάμε με την μνήμη και με την καλύτερη απόδοση τιμής που είναι η συνέχιση των αγώνων για μια καλύτερη ζωή. 
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση σήμερα, εκτελώντας τις εντολές της Τρόικα, πραγματοποιεί μια ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Για να πετύχει τους στόχους της έχει συρρικνώσει τη Δημοκρατία και προσπαθεί με την καταστολή, απέναντι σε κάθε μορφής διαμαρτυρία, να επιβάλλει αυταρχικά μέτρα. Η μόνη διέξοδος που έχει ο λαός είναι η οργανωμένη συλλογική δράση για την ανατροπή της υποταγμένης συγκυβέρνησης που προσπαθεί να επιβάλει κοινωνικό μεσαίωνα.  
Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα και διαχρονικά. Αυτό που είναι αναγκαίο σήμερα είναι μια νέα εξέγερση ενάντια στους σημερινούς τυράννους που θέλουν να «τελειώνουν» με την Μεταπολίτευση, εννοώντας να μην τολμά κανείς να σκεφτεί κινητοποιήσεις και διαμαρτυρείς ούτε για τα στοιχειώδη δικαιώματα.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να συμμετέχει μαζικά και αγωνιστικά την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014 στα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου