12/11/14

Σταμάτης Μπεχράκης. Πρόκληση Τα Εγκαίνια Όταν Στα Σχολεία Υπάρχουν Μεγάλα Προβλήματα

Πηγή. http://www.kalamatajournal.gr/
Εγκαινιάζεται αύριο, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, το νέο διδακτήριο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Ο «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» και ο Σταμάτης Μπεχράκης τονίζουν ότι τα τεράστια προβλήματα στα .................
σχολεία δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από κορδέλες εγκαινίων…
Τα εγκαίνια έχουν διοργανωθεί από το Δήμο Καλαμάτας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, όμως σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος, Σταμάτης Μπεχράκης, δήλωσε, ως εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας και της παράταξης «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες», ότι τέτοιες εκδηλώσεις μόνο ως πρόκληση μπορούν να θεωρηθούν όταν πολλά σχολικά κτήρια της Καλαμάτας αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στο 18ο Δημοτικό της Καλαμάτας είναι κλειστές τουαλέτες, στο πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο υπάρχουν σοβαρότατες και επικίνδυνες φθορές ή και κακοτεχνίες, σύμφωνα και με όσα ανέφερε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, που τόνισε ότι για να αποκατασταθεί το κτήριο χρειάζονται περί τα 500.000 ευρώ, που πρέπει να διατεθούν από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων.
Ο Σταμάτης Μπεχράκης κάλεσε τον ΟΣΚ να διαθέσει αυτό το ποσό και τη δημοτική αρχή να πιέσει για την καταβολή της χρηματοδότησης, ενώ αναφέρθηκε και σε σειρά προβλημάτων σε άλλα σχολικά κτήρια του Δήμου.
Επιπλέον σχολίασε ότι όταν τα σχολεία βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση δεν είναι δυνατόν να γίνεται ψηφοθηρία και με εντυπωσιασμούς και επικοινωνιακές εκδηλώσεις να επιχειρείται η απόκρυψη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου