16/11/14

Λαλάγγι "Αξιομνημόνευτα". Σχετικά Με Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα..

Πηγή. http://lalaggi.gr/
Αλλού βαρούν τα τούμπανα και αλλού χορεύει η νύφη
Πολιτιστική πρωτεύουσα 2021 και η Καλαμάτα είναι μία από τις πόλεις που διεκδικούν τον τίτλο.
Κι ενώ η δημοτική αρχή καθυστερημένα ασχολήθηκε με το θέμα, παρά τις ................
περί αντιθέτου κορώνες της, και μέσα σε πνεύμα γενικότερης σύμπνοιας εντός του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, κάποιοι προσπαθούν να φιμώσουν κάθε προσπάθεια ενημέρωσης των δημοτών.
Και για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο συνδυασμός «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» με επικεφαλής τον Μανώλη Μάκαρη, οργάνωσε την ΚΥΡΙΑΚΗ, 02/11/2014 συζήτηση με θέμα: «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ 2021″ και με ομιλητές τους: ΜΥΡΣΙΝΗ ΖΟΡΜΠΑ διδάκτορα πολιτικών επιστημών, ερευνήτρια πολιτισμικής πολιτικής. ΑΥΓΟΥΣΤΙNΟ ΖΕΝΑΚΟ δημοσιογράφο, υπεύθυνο σύνταξης περιοδικού UNFOLLOW ΤΑΣΟ ΣΑΠΟΥΝΑΚΗ οικονομολόγο, συνεργάτη ΕΕΤΑΑ.
Στη συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα είχαν προσκληθεί οι αυτοδιοικητικές και πολιτικές δυνάμεις της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς, σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού καθώς και δημότες. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία αλλά οι απουσίες – αν και είχαν προσκληθεί- του εκτελεστικού διευθυντή του Γραφείου Υποψηφιότητας της Καλαμάτας Έκτωρ Τσατσούλη καθώς και όλης της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας, έδωσαν το στίγμα της ακολουθούμενης από την δημοτική αρχή πολιτικής για το θέμα.
Κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής σίγουρα γνωρίζετε ότι όσες ενημερωτικές συζητήσεις και να γίνουν , δεν συνεπάγονται κανέναν κίνδυνο για την επιτυχία του εγχειρήματος. Το αντίθετο. Βοηθούν στην διαμόρφωση μιας πιο ολοκληρωμένης εικόνας και στην αποφυγή λαθών που συνήθως σχετίζονται με την εργολαβική θεώρηση τέτοιων έργων, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες, τις ανάγκες, τα πλεονεκτήματα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου. Θα βοηθούσε τον κ. Τσατσούλη να αποφύγει τις προτάσεις- πατρόν. Για αυτόν τον λόγο, όπου βαρούν τα ¨τούμπανα¨ της ενημέρωσης, επιβάλλεται ο ακριβοπληρωμένος από τον Δήμο Καλαμάτας κ. Τσατσούλης να συμμετέχει. Τώρα, τα φληναφήματα του κ. εκτελεστικού διευθυντή:¨ …επειδή η Καλαμάτα έχει προχωρήσει περισσότερο από τις υπόλοιπες ανταγωνίστριες πόλεις, θα μπει φίλτρο στην ενημέρωση ώστε αυτές να μη μας αντιγράφουν…¨, μόνο σε υποψίες μπορούν να μας οδηγήσουν. Εύγε που ξέρετε, είτε με τις μαντικές σας ικανότητες, είτε έχοντας τους πράκτορές σας , τι έχουν κάνει οι άλλες πόλεις ! Μήπως θα πρέπει να γίνεται λίγο πιο ταπεινός; Τι θα πει φίλτρο στην ενημέρωση; Όχι κύριε διευθυντά, είναι υποχρέωσή σας να είστε στη διάθεση των δημοσιογράφων, άρα στην ενημέρωση των πολιτών, δίχως φίλτρα και σίγουρα με απόλυτη διαφάνεια.
Αστοχίες….
Δήμαρχος Καλαμάτας:¨ Η υποψηφιότητα για την πολιτιστική πρωτεύουσα είναι ένα σημαντικό όραμα που δεν μπορεί να υπηρετηθεί με λαϊκές συνελεύσεις…..¨ Δεν θα σχολιάσω εάν ο χαρακτηρισμός λαϊκή συνέλευση έχει έστω και την παραμικρή σχέση με μια εκδήλωση που αποτελεί άνοιγμα προς την κοινωνία μέσα από την συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων ειδικών, τεχνοκρατών, πολιτικών και εκπροσώπων επαγγελματικών και επιστημονικών χώρων και δημοτών, ομάδων ή ατόμων. Θα σχολιάσω όμως την απαξίωση του λαού της πόλης μας από τον ίδιο τον δήμαρχό της. Είναι προφανές ότι σύμφωνα με τον κ. Νίκα, ο λαός ο οποίος εκλήθη να τον ψηφίσει στις εκλογές, και ο οποίος για την προεκλογική περίοδο είχε ορθό κριτήριο, απώλεσε την ορθή κρίση του μετεκλογικώς. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι δημότες της Καλαμάτας δεν χρειάζεται να έχουν ενημέρωση, όπως επίσης δεν επιτρέπεται να εκφέρουν και άποψη για θέματα όπως η πολιτιστική πρωτεύουσα. Συγκεντρώσεις δικαιούται να οργανώνει μόνο η ελίτ των δικών του εκλεκτών και μόνο. Κάτι σαν την

φαραωνική Αίγυπτο των ιερέων. Προφανώς όταν πάλι ο δήμος θα χρειαστεί εθελοντές για να χτίσει ¨¨πυραμίδες¨¨ οι πολίτες της Καλαμάτας θα αποκτήσουν και πάλι υπόσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου