20/11/14

Ένα Μεγάλο Μπράβο Στη Βουλή Της Ισπανίας Για Την Παλαιστίνη .. Η Απάντηση Του Ισραήλ ...

Το Ισραήλ καταδίκασε την ψήφιση από την Κάτω Βουλή της Ισπανίας του νομοσχεδίου για την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης, ένα βήμα που είχε κάνει πρώτη η .......
Σουηδία στα τέλη Οκτωβρίου.
«Το ψήφισμα του ισπανικού κοινοβουλίου δεν μπορεί παρά να απομακρύνει τις πιθανότητες επίτευξης μιας διευθέτησης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, καθώς αυτή ενθαρρύνει τους Παλαιστίνιους να υιοθετήσουν ακόμη πιο ακραίες θέσεις», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών.
«Θα έπρεπε καλύτερα το ισπανικό κοινοβούλιο να καταδικάσει την φρικτή σφαγή που Παλαιστίνιοι διέπραξαν σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ», προσθέτει το υπουργείο, αναφερόμενο στην επίθεση εναντίον συναγωγής κατά την οποία τέσσερις εβραίοι πιστοί, καθώς και ένας αστυνομικός, έχασαν τη ζωή τους.
Στο ψήφισμα του ισπανικού κοινοβουλίου διευκρινίζεται ωστόσο ότι η αναγνώριση αυτή πρέπει να γίνει ύστερα από διαπραγμάτευση μεταξύ των πλευρών και ζητεί από την κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι να ενεργήσει «σε συντονισμό» με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δυστυχώς βλέπουμε στην Ευρώπη μια αυξανόμενη στήριξη στη μονομερή στρατηγική των Παλαιστινίων», δήλωσε με αποδοκιμασία ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Εμανουέλ Ναχσόν. «Μια τέτοια τυφλή στήριξη προς τους Παλαιστίνιους δεν χρησιμεύει ούτε στις διαπραγματεύσεις ούτε στο ζήτημα της ειρήνης», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου