9/11/14

Αντιδημοκρατική Η Απόφαση Του Δήμου Καλαμάτας Για Την Διοικητική Αποβολή Του Συλλόγου Μεσσηνιακή Ένωση Αγιοφλωριτών

    Απαράδεκτη αντιδημοκρατική και  διχαστική είναι η απόφαση για την διοικητική αποβολή (κοινώς έξωση) του δραστήριου συλλόγου Μεσσηνιακή Ένωση Αγιοφλωριτών "Ο ΠΑΜΙΣΟΣ"- με έτος ίδρυσης 1980-  από το χώρο της ......................
αποθήκης που χρησιμοποιούσε εδώ και χρόνια και επιμελώς φρόντιζε.
          Η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας  δεν τιμά την αυτοδιοίκηση και έγινε με προσχηματικούς  λόγους. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η αφαίρεση του υπογείου  από το σύλλογο έγινε  επειδή δεν υπόγραψε αμέσως το χρησιδάνειο για πέντε χρόνια  μέσω  του οποίου  του το παρείχε ο δήμος! 
        Η πλειοψηφία, με μοναδικό φοβικό κίνητρο τον έλεγχο  των πάντων στη τοπική κοινωνία, απομονωμένη από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, ψήφισε με δικτατορικό τρόπο,  με ιδιοτέλεια και ιδιαίτερα με στόχο τη μονοφωνική παρουσία της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης στον Αγ. Φλώρο.
        Επ’ ευκαιρία της διεκδίκησης της πολιτιστικής πρωτεύουσας για το 2021 πρέπει να αναγνωρίσουμε  ότι έχουμε την τύχη στην Καλαμάτα να δραστηριοποιούνται πολλοί σύλλογοι οι οποίοι αποτελούν, ανάλογα ο καθένας με τον σκοπό του, κύτταρα  πολιτισμού, τέχνης, προσφοράς, κοινωνικής αλληλεγγύης, εθελοντισμού και σε κάθε περίπτωση αξιοποίησης του τεράστιου ανθρώπινου δημιουργικού δυναμικού του τόπου μας.
             Οι σύλλογοι αυτοί ως  παράγοντες διαμόρφωσης της πολιτιστικής και κοινωνικής τοπικής μας ιστορίας και ως διαμορφωτές ενός περιβάλλοντος δημιουργίας και ανάπτυξης πρέπει να προστατεύονται από την πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να παρέχει  όλες τις αναγκαίες συνθήκες και να δημιουργεί  το κατάλληλο περιβάλλον για να συνεχιστεί αυτό το σπουδαίο έργο με ορθολογισμό, αντικειμενικότητα και την αρχή της ίσης μεταχείρισης .

    Όμως το τελευταίο διάστημα έχουμε  παραδείγματα συλλόγων που αντιμετωπίζονται με τη μέθοδο του μαστιγίου και του καρότου,  από την ευμεγέθη διοικητική ομάδα της δημοτικής αρχής,  με τελευταίο παράδειγμα την έξωση του συλλόγου των  Αγιοφλωριτών από την αποθήκη στον Άγιο Φλώρο .

Δελτίο Τύπου
Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου