30/11/14

Μεσσηνία. Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλέγει Ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή. http://www.eleftheriaonline.gr
Νομαρχιακή συνδιάσκεψη κατά την οποία θα εκλεγεί η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος, πραγματοποιεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία.
Η συνάντηση θα γίνει στο ...............
ξενοδοχείο "Rex" στην Καλαμάτα και θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί. Στις 14 Δεκεμβρίου στην Τρίπολη έχει προγραμματιστεί η περιφερειακή συνδιάσκεψη.
Ο απερχόμενος συντονιστής της Ν.Ε. Σπύρος Μωρακέας ενημέρωσε ότι ετοιμάζεται και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα δοθεί στις οργανώσεις για συζήτηση με το λαό. Παρατήρησε πως «το πρόγραμμα είναι αρχές, αξίες, ανταπόκριση στις ανάγκες, συμμαχίες, συμπύκνωση των αιτημάτων των κινημάτων και διάλογος. Δεν είναι φτιάξε ένα πρόγραμμα για να το έχεις».
Σύμφωνα με την ενημέρωση, στην αυριανή νομαρχιακή συνδιάσκεψη 140 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσουν για τα προβλήματα και την οργάνωση του κόμματος στο νομό, για τις πολιτικές του για το νομό, για το πώς το κόμμα θα ανταποκριθεί στις ανάγκες της πιθανής κυβερνητικής δουλειάς. Και στο τέλος της διαδικασίας θα εκλεγεί η νέα Ν.Ε. και είναι η πρώτη φορά που Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται από σώμα.
Από την ομάδα που επεξεργάζεται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μίλησαν ο Σταμάτης Μπεχράκης και ο Νίκος Πατσαρίνος.
«Πρόκειται για μια αφετηρία, για μια προσπάθεια για δημιουργία κυβερνητικού προγράμματος και ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία, με τις συλλογικότητες», επεσήμανε ο Στ. Μπεχράκης και σημείωσε: «Στόχος είναι να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο και να τη βάλουμε σε τροχιά ανάπτυξης».
Ο Ν. Πατσαρίνος παρατήρησε ότι «πρέπει να εξειδικεύσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με διάλογο με όλους τους φορείς». Ενημέρωσε πως «στις 14 Δεκεμβρίου στην περιφερειακή συνδιάσκεψη ξεκινάμε θέτοντας προβληματισμούς και καταθέτοντας δικές μας προτάσεις, στον αγροτικό και αγροτοδιατροφικό τομέα, στον τουρισμό, σε παιδεία - υγεία - πρόνοια, στις υποδομές που λείπουν, στο οδικό δίκτυο, λιμάνια - μαρίνες, διαχείριση νερών, βιολογικούς καθαρισμούς και διαχείριση απορριμμάτων. Θα τα προσεγγίσουμε με ιεράρχηση, βάζοντας προτεραιότητες».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Σπ. Μωρακέας είπε ότι «οι εκλογές πρέπει να γίνουν χθες. Δεν υπάρχει καμία συναίνεση στην πολιτική, στο μνημόνιο». Ανέφερε πως «οι θέσεις είναι ξεκαθαρισμένες από τον πρόεδρο. Δεν υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές, δεν διχάζουν το πρόγραμμα και οι θέσεις». Παρατήρησε, ακόμα, ότι «νέα Ν.Ε. πρέπει να έχει μια λειτουργικότητα και ευελιξία. Δεν μπορεί να είναι των 40 ατόμων. Κοντά στα 25, είναι το πιο πιθανό». Επίσης, είπε πως «υπάρχουν καινούργια μέλη, έχουμε σημαντική αύξηση μελών, όχι ανάλογη με το πέρασμά μας στην κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου