6/3/13

ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μεσσηνίας Συνέντευξη Τύπου Για Την Σχολική Βία


Συνέντευξη Τύπου 6-3-2013
Βασίλης Τσουλάκος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσσηνίας:
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσσηνίας σας ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας στην πρόσκληση μας. Σήμερα παγκόσμια ημέρα κατά της .....
σχολικής βίας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δίνει την σημερινή συνέντευξη δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του για το θέμα αυτό.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκές μελέτες η χώρα μας κατέχει την 4η θέση μεταξύ 41 χωρών σε περιστατικά βίας και σχολικού εκφοβισμού. Σε έρευνα του «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έγινε σε 5.000 μαθητές από 167 σχολεία της χώρας το 32% του δείγματος υπήρξε κατ΄ επανάληψη, είτε περιορισμένες φορές θύμα εκφοβισμού.
Γιώργος Ψυχογιάννης εκ μέρους της Αθλητική Επιτροπής:
 -Η Βία στους Αθλητικούς χώρους και τα σχολεία, από Αθλητικές εκδηλώσεις, είναι ένα υπαρκτό αρνητικό κοινωνικό γεγονός, που απασχολεί πολλά χρόνια τη πατρίδα μας, αλλά και γενικότερα όλες τις χώρες του πλανήτη.
-  Ο Ούγκο Εχιόγκου, πρώην διεθνής Άγγλος ποδοσφαιριστής είπε: «Μέχρι να αλλάξει η κοινωνία, το ποδόσφαιρο (τα ομαδικά αθλήματα συμπληρώνω) θα αντανακλά τη στάση της.
-Όσο η κοινωνία θα πιέζεται, απαξιώνεται, εκβιάζεται, όσο ο κοινωνικός ιστός θα διαρρηγνύεται, τόσο η βία στους Αθλητικούς χώρους και τα σχολεία θα υφίσταται και θα μεγαλώνει.
-Εκεί όπου οι αθλητικές εκδηλώσεις , μεταβάλλονται σε πεδία εκτόνωσης των κοινωνικών συγκρούσεων και έκφραση κοινωνικών ανισοτήτων και των αδιεξόδων περιθωριοποιημένων ομάδων, όπου κάτω από αυτές τις συνθήκες στρατολογούνται ομάδες ή άτομα για παραβατικές πράξεις, όπου μέσα σε αυτές τις ομάδες, εκκολάπτει το αυγό του φιδιού ο φασισμός, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για υγιή αθλητισμό, σε μια υγιή κοινωνία.
-Εκφράσεις της Βίας υπάρχουν πολλές, Λεκτική, Σωματική, Ψυχική, εκβιαστική, Ρατσιστική, κατευθυνόμενη Βία από οργανωμένες ομάδες, κ.τ.λ.
-Σήμερα ο στόχος μας δεν είναι να εμβαθύνουμε στο θέμα, αλλά να προϊδεάσουμε την Μεσσηνιακή κοινωνία, την οποία και καλούμε να παρευρεθεί στην Ημερίδα με Θέμα «Η Βία στα γήπεδα και στο σχολείο με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις. Πόσο επηρεάζει η κρίση;», που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 και ώρα 6:30 στο ξενοδοχείο REX. Ομιλητής Αλέκος Καποδίστριας, εκπαιδευτικός Αθλητικής Αγωγής, Διδάκτωρ Αθλητικής Κοινωνιολογίας. Την όλη συζήτηση θα συντονίσει ο Αθλητικός δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Τσώνης.
-Στις 11 Μαρτίου λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε, ανταλλάξουμε σκέψεις για την Βία και να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα.
-Στόχος μας είναι παρεμβαίνοντας στην Τοπική κοινωνία, να γίνει η ίδια η κοινωνία Κοινωνός του προβλήματος της Βίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου