6/3/13

Λυκοφιλία, Η Μόδα Της Εποχής !

Η ψεύτικη και προσποιητή φιλία. Ο λύκος, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι ένα άγριο ζώο που δεν μπορεί να εξημερωθεί, όσο και αν προσπαθήσουμε.
Μεταφορικά, κάτι αντίστοιχο γίνεται και με ............

τη φιλία: όσο κι αν προσπαθήσουμε να γίνουμε φίλοι με κάποιον που φύσει είναι σαν λύκος [μοναχικός και επιθετικός], το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Φιλίες και λυκοφιλίες

Standard
Διάφοροι άλλοι άνθρωποι, πέρα από την οικογένεια και τον πρώτο σας έρωτα, επηρεάζουν επίσης με ποικίλους τρόπους τους άνδρες που επιλέγετε. Στην εφηβεία, οι φιλίες μας είναι εξίσου σημαντικές με την οικογένειά μας. Είναι η περίοδος που αναπτύσσουμε τους δικούς μας τρόπους επικοινωνίας, ντυσί­ματος και συμπεριφοράς, που μας επιτρέπουν να νιώσουμε ότι ανήκουμε κάπου. Ακόμα και η πίεση των συνομηλίκων μας μπορεί να επηρεάσει τα αγόρια που επιλέγουμε σε αυτή την ηλικία. Μπορεί, για παράδειγμα, να νιώθατε κατά κάποιο τρό­πο υποχρεωμένη να βγαίνετε μόνο με τύπους που θεωρούνταν όμορφοι, «επικίνδυνοι» ή δημοφιλείς, αν και στην πραγματικό­τητα προτιμούσατε το σπασίκλα με τα γυαλιά. Ακόμα και οι ενήλικες είναι πολύ δύσκολο να ακολουθούν αυτό που τους λέ­ει η καρδιά τους, ανεξάρτητα από τη γνώμη των άλλων, αλλά στο σχολείο, όπου αντιμετωπίζεις επιπρόσθετα το ενδεχόμενο του κοινωνικού αποκλεισμού, ούτε να το συζητάς.
Μεγαλώνοντας, εξακολουθούμε να δίνουμε σημασία στις απόψεις των φίλων. Ελάχιστες από εμάς τηλεφωνούμε στους γονείς μας όταν η σχέση μας δεν πάει καλά· ωστόσο, πιάνουμε εύκολα το τηλέφωνο και μιλάμε με τις ώρες με τις κολλητές μας αναλύοντας τις παραμικρές λεπτομέρειες για το τι μπορεί να πή­γε στραβά. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να συστήσεις τον καινούριο σου φίλο στις φιλενάδες σου κι εκείνες να τον αντιπαθήσουν οικτρά. Όσο ρομαντικό και να φαντάζει ότι μπο­ρεί τελικά να μείνετε οι δυο σας, κυνηγημένοι, σ’ αυτό τον κό­σμο, στην πραγματικότητα δεν έχετε καμία όρεξη να ξεκόψετε από τις φίλες σας. Είναι για τις περισσότερες σημαντικό να έχουν την έγκριση των φιλενάδων τους στο φίλο ή σύζυγο που θα δια­λέξουν.
Αν είμαστε τυχερές, τότε έχουμε φίλες που νοιάζονται για το καλό μας – αυτές μπορούν να εντοπίσουν βάτραχο στα είκοσι μέτρα και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να σας το πουν αν πή­γατε και μπλέξατε μαζί του. Συχνά, οι καλές σας φίλες σας ξέ­ρουν καλύτερα απ’ ό,τι εσείς τον εαυτό σας και ίσως αποδειχθεί πολύ ευχάριστη ανατροπή να ακούσετε την ωμή αλήθεια τη στιγμή που ο γοητευτικός σας πρίγκιπας κρατάει ακόμα καλά κρυμμένη τη βατραχίσια μούρη του.
Ωστόσο, η φιλία είναι δίκοπο μαχαίρι – ή τουλάχιστον μπο­ρεί να γίνει. Κάποιες φίλες μπορεί να εξυπηρετούν ιδιοτελείς σκοπούς όταν σας δίνουν συμβουλές περί σχέσεων. Ίσως να νιώθουν ότι απειλούνται γιατί, εάν ερωτευτείτε κάποιον, μπο­ρεί να χάσουν τη φιλία σας. Ή μπορεί μια φίλη σας να έχει βά­λει στο μάτι τον καλό σας.Ή ίσως φοβούνται ότι η φιλία σας θα πάρει την κατιούσα, αν βρείτε αλλού συναισθηματικό στήριγ­μα. Οι φιλίες με τη φαρμακερή συμπεριφορά δεν είναι πραγ­ματικές -είναι λυκοφιλίες- αλλά μπορούν να μας επηρεάσουν πολύ σε σχέση με το ποιον βγαίνουμε, πόσο θα διαρκέσει η σχέση, καθώς και πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας.
Μπορεί πάλι να ισχύει και το αντίστροφο. Ίσως οι φίλες σας να προτιμούν να είστε σε μία σχέση. Οι έξοδοι σε ζευγαράκια έχουν πολλή πλάκα, οπότε, εάν σταματήσετε να είστε ζευγάρι, μπορεί να τους χαλάσετε τα σχέδια. Σε καμία δεν αρέσει να σέρ­νει τη φίλη της για να της κρατάει το φανάρι.
Ακόμα και αν τα κίνητρα μιας φίλης δεν είναι τόσο κυνικά ή ξεκάθαρα όσο αυτά που προαναφέραμε, και πάλι μπορεί να δυ­σκολευτείτε να πάρετε σωστές αποφάσεις για μια πιθανή σχέ­ση τη στιγμή που βομβαρδίζεστε πανταχόθεν από «συμβου­λές». Κακά τα ψέματα, σχόλια του τύπου «Δε θα έλεγα πως εί­ναι για σένα», δε βοηθάνε καθόλου στην περίπτωση που προ­σπαθείτε να κόψετε παλιές συνήθειες και να εξερευνήσετε δια­φορετικά είδη σχέσεων. Θα είναι επίσης δύσκολο να κερδίσε­τε την αποδοχή των «ομοίων» σας αν επιχειρήσετε να κάνετε μια σχέση με άτομο από διαφορετική θρησκευτική, ταξική ή φυλετική ομάδα από τη δική σας.
Οι φιλίες αποτελούν βασικό κομμάτι του εαυτού μας. Μας προσφέρουν ζεστασιά, υποστήριξη και αποδοχή. Είναι επίσης τε­ράστια πηγή διασκέδασης. Να θυμάστε όμως, ότι στο τέλος της ημέρας, σε μία σχέση εσείς θα είστε με τον άνθρωπό σας, αρέσει δεν αρέσει αυτό στις φίλες σας. Κανονίστε λοιπόν την πορεία σας.
Από το βιβλίο “ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΣΟΥ“- MADELEINE LOWE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου