13/3/13

Την Παρασκευή Στη Δυτική Μάνη Ο Εορτασμός Της Εξέγερσης


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και φέτος τιμά ο Δήμος Δυτικής Μάνης την επέτειο της εξέγερσης των Μανιατών το 1821.
 Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι, μπροστά στο ....
Ηρώο της πλατείας της Καρδαμύλης, όπου θα γίνει η παράταξη των σημαιών των σχολείων (Δημοτικό Σχολείο Κάμπου, Δημοτικό Σχολείο Δυτικής Μάνης, Γυμνάσιο Κάμπου, Γυμνάσιο και Λύκειο Καρδαμύλης) και των Συλλόγων. 
Στις 2.30 θα φθάσουν οι Μαντατοφόροι – από την έδρα του Πετρόμπεη - με το μήνυμα της έναρξης του Αγώνα στους Καπεταναίους της Δυτικής Μάνης. Θα γίνει τρισάγιο, καταθέσεις στεφάνων και στη συνέχεια, όλοι οι παρευρισκόμενοι θα μεταβούν στον ιστορικό χώρο του Αγίου Σπυρίδωνα και των Πυργόσπιτων των  Μούρτζινων – Τρουπάκηδων, στην παλαιά Καρδαμύλη, όπου η Σοφία Καπετανάκη επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας. 
Θα ακολουθήσει το προσκλητήριο των Μανιατών που συμμετείχαν στην κατάληψη της Καλαμάτας και στον Ιερό Αγώνα του ’21 και η αναπαράσταση της συνάντησης των Καπεταναίων και της ιστορικής απόφασής τους. Στην αναπαράσταση θα λάβουν μέρος ερασιτέχνες ηθοποιοί, μέλη του Συλλόγου Νεδουσαίων και η Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου.
Οι εκδηλώσεις στη Δυτική Μάνη θα ολοκληρωθούν με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό Ομιλο "Λεύκιππος" και το Σύλλογο Κρητών Μεσσηνίας "Ο Ψηλορείτης" ενώ θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο Δημαρχείο.


Πηγή Εφημερίδα Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου