13/3/13

Τσίπρας: Η Ανάπτυξη Δεν Περνάει Μέσα Από Μνημόνια

Εγώ θα συμπλήρωνα, πως μέσα από τα μνημόνια θησαυρίζουν οι ημέτεροι, όσο για την ανάπτυξη δεν τους καιγεται καρφάκι. Όλη η συνέντευξη Τσίπρα από Αλεξανδρούπολη, ποιο κάτω ...........
Το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας παρουσίασε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.
«Η ανάπτυξη δεν περνάει μέσα από μνημόνια, ούτε ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες), ούτε καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος», ανέφερε ο κ.Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση προς την κυβέρνηση τονίζοντας ότι επί πολλά χρόνια δεν ακολουθήθηκε σωστό αναπτυξιακό μοντέλο στο θέμα της επένδυσης των χρυσωρυχείων.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην δημιουργία ανταγωνιστικών και εξαγωγικών προϊόντων, σε συνδυασμό με άλλους βασικούς πυλώνες που θα πρέπει να ενισχυθούν, όπως είναι η στήριξη της βιομηχανίας Ζάχαρης και οι τευτλοκαλλιέργειες, η δημιουργία ιχθυοκαλλιεργειών, η ενίσχυση της μελισσοκομίας, του καπνού κλπ.
Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάπτυξη των υποδομών μεταφορών, του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, του αεροδρομίου και του σιδηρόδρομου, τονίζοντας πως η περιοχή μπορεί να απελευθερώσει τεράστια δημιουργική ενέργεια.
Ακόμη, χαρακτήρισε εξωφρενικό το ποσοστό ΦΠΑ 23% που επιβάλλεται στην εστίαση, μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την εφαρμογή ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος, για να τονίσει πως το τρίπτυχο της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας εστιάζεται στην ναυτιλία, στον τουρισμό και στις εξαγωγές.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε και σε διάλογο με τοπικούς φορείς, μεταξύ των οποίων ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης κ.ά. για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή.
Πηγή Εφημερίδα Έθνος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου