24/3/13

Σε Τροχιά Σύγκλισης Τσίπρας - Καμμένος

Σε τροχιά ραγδαίας σύγκλισης εισήλθαν Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος με αφορμή την κρίση της Κύπρου. Σε συνάντησή τους την Παρασκευή συμφώνησαν στη .....
δημιουργία πολιτικού μετώπου έναντι της κυβέρνησης με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Στην συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Καμμένου, στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, συμφωνήθηκε καταρχήν η συνεργασία των δυο κομμάτων ώστε να προσκληθεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσει στα όσα υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ ότι ζητήθηκε οικονομική βοήθεια από την Ελλάδα ύψους 2 δισ. ευρώ και ότι ο κ.Προβόπουλος δεν συναίνεσε.
Δεύτερο σημείο της συμφωνίας ήταν η συνεργασία για τη δημιουργία ενός κοινού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο, στο πλαίσιο του οποίου θα ζητηθεί από την κυβέρνηση η διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών.
Τρίτο η συνεργασία των δυο κομμάτων απέναντι στην κυβέρνηση, προκειμένου να ασκηθεί πίεση ώστε η Βουλή - όπως είπαν κι οι δυο αρχηγοί -να συζητά επί νομοσχεδίων κι όχι επί νομοθετικών ρυθμίσεων.
Αμφότεροι υποστήριξαν ότι η συγκεκριμένη στάση της κυβέρνησης «καταργεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία και παραβιάζει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής».
Η μόνη διαφωνία σημειώθηκε επί της πρότασης μομφής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κατά του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί.
Πηγή Εφημερίδα Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου