18/1/12

Το Μαγνήσιο Μειώνει Τον Κίνδυνο Εγκεφαλικού

Οι άνθρωποι που τρώνε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως πράσινα λαχανικά, ξηρούς καρπούς, πλήρη δημητριακά και φασόλια, έχουν μικρότερες … πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό, ιδίως ισχαιμικού τύπου, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα, που έγινε σε πάνω από 250.000 άτομα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σουζάνα Λάρσον, του τμήματος διατροφικής επιδημιολογίας του σουηδικού ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, δεν συστήνουν προς το παρόν την πρόσληψη έξτρα διατροφικών συμπληρωμάτων με μαγνήσιο, όμως συστήνουν την κατανάλωση τροφών με πολύ μαγνήσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου