31/1/12

Κρίσιμο Το Τριήμερο Για Τους Πατατοπαραγωγούς !

Κρίσιμο είναι το ερχόμενο τριήμερο για τους πατατοπαραγωγούς και για την καλλιέργεια της πρώιμης πατάτας σε Μεσσήνη και Μπουρνιά, λόγω του πολικού ψύχους που αναμένεται. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσήνης Παναγιώτης Δουρούμης και ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Πέτρος Βλαχογεωργακόπουλος σημείωσαν την ελπίδα τους να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις της ΕΜΥ για τον καιρό, γιατί η καταστροφή της παραγωγής θα είναι αναπόφευκτη. Ηδη από χθες το απόγευμα, οι παραγωγοί βρίσκονταν σε επιφυλακή, γιατί οι καιρικές συνθήκες ήταν επικίνδυνες για το προϊόν.
«Με πολλά Μποφόρ αέρα δεν μπορείς να κάνεις αντιπαγετική προστασία, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα», σημείωσε ανήσυχος κι εξέφρασε την ελπίδα «να είναι πιο μαλακά τα πράγματα απ’ ό,τι λένε οι προγνώσεις».
Ο κ. Βλαχογεωργακόπουλος, που τον συναντήσαμε σε κτήμα του να εργάζεται με το τρακτέρ του, παρατήρησε πως παραχώνει τις πατάτες, μήπως και τις σώσει από την καταστροφή, προφυλάσσοντας το ριζικό τους σύστημα. Επεσήμανε ότι η καταστροφή θα είναι μεγάλη, αν η αντιπαγετική προστασία δε φέρει αποτέλεσμα, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Πηγή. http://www.eleftheriaonline.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=15408:κρίσιμο-το-τριήμερο-για-τους-πατατοπαραγωγούς&Itemid=35

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου