7/7/14

Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΠΑΣΕ ΟΤΕ. Διακήρυξη ..

Αθήνα 3/7/2014
Συνάδελφοι,
Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του μέλλοντος και αντιλαμβανόμενοι το μετασχηματισμό του ΟΤΕ, που έχει επέλθει, με ταχύτατους ρυθμούς, εμείς οι εμπορικοί-διοικητικοί-οικονομικοί υπάλληλοι, που ανήκουμε στο .................
σωματείο του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ,  συναισθανόμαστε την ανάγκη αναδιοργάνωσης του Σ.Κ. Επιδιώκουμε και προσδοκούμε σ' ένα εργασιακό μέλλον αγωνιστικότερο, με  ρεαλισμό και στόχευση στις διεκδικήσεις μας και αντιπροσωπεύοντας τα πραγματικά και καίρια αιτήματα των συναδέλφων μας, απαλλαγμένοι από κομματικές και πολιτικές αγκυλώσεις, που έχουν τραυματίσει βαριά την αξιοπιστία του συνδικαλιστικού κινήματος. Ο συνδικαλισμός, της βολεμένης πλειοψηφίας των καρεκλοκένταυρων, της τυφλής και ανέξοδης σύγκρουσης προς άγραν μικρορουσφετίων, καθώς και ο συνδικαλισμός της συνδιοίκησης- παραδιοίκησης, έχει λήξει κι αν δεν έχει λήξει, οφείλει να λήξει !
Πριν από ένα περίπου χρόνο, μέσω ανακοινώσεων μας γνωστοποιήσαμε, τις θέσεις μιας νέας παράταξης με την επωνυμία ΝΕΑ ΔΑΚΕ και ταράξαμε τα μέχρι τότε ήρεμα νερά της βολεμένης θάλασσας του σωματείου μας. Μάλιστα αντιμετωπιστήκαμε τότε σαν διασπαστικό στοιχείο, της επίπλαστης ενότητας του σωματείου, γιατί τολμούσαμε με κόστος συνδικαλιστικό και προσωπικό, να κοιτάξουμε κατάματα τους συναδέλφους μας και να τους πούμε την αλήθεια.  Οι πολέμιοί μας, σαν κύριο επιχείρημα τους, είχαν τη μη αναγνώρισή μας από επίσημους συνδικαλιστικούς φορείς. Δεν είχαν όμως αντιληφθεί ότι αυτό ήταν και το όπλο μας, ότι από εκεί αντλούσαμε τη δύναμή μας. Δεν είχαν κατανοήσει ότι είμαστε μια ανεξάρτητη φωνή, απαλλαγμένη από πολιτικούς και συνδικαλιστικούς «πατρόνους» του θλιβερού γραφειοκρατικού και ωφελιμιστικού παρελθόντος. Δεν είχε περάσει από το μυαλό τους, ότι για μας ο συνδικαλισμός και η εκπροσώπηση των συναδέλφων μας είναι μεράκι και γίνεται με αίσθημα ευθύνης, κόντρα πολλές φορές στα επαγγελματικά και προσωπικά συμφέροντα μας.
Συνάδελφοι, δεν έχουμε προέλθει από παρθενογένεση, ούτε απαρνιόμαστε την ιδεολογία μας και τις πολιτικές μας απόψεις. Όμως θέτοντας πάνω απ' όλα το συνδικαλιστικό μας καθήκον κι ύστερα από συζητήσεις και ζυμώσεις με άξιους και απαλλαγμένους από κομματικές και πολιτικές ταυτότητες συναδέλφους, με διάθεση για προσφορά και κοινές αγωνίες με μας, ιδρύουμε την ΑΚΕ-ΠΑΣΕ ΟΤΕ . Πραγματοποιούμε κάλεσμα σε όλους τους διοικητικούς-εμπορικούς-οικονομικούς υπαλλήλους ΟΤΕ και OTEPLUS, αορίστου ή ορισμένου χρόνου, να πλαισιώσουν τις γραμμές μας ή να χαράξουμε μαζί νέες, με σκοπό να ανατρέψουμε συμβιβασμένες ηγεσίες, αντιλήψεις και δομές, μέσα από έναν ακηδεμόνευτο, ανιδιοτελή συνδικαλισμό, μαχητικό, διεκδικητικό και πάνω από όλα θεσμό προάσπισης των συμφερόντων, εργαζομένων και επιχείρησης για το παρόν αλλά και το μέλλον και των ΔΥΟ.
Πάνω απ’ όλα, υπέρτατος σκοπός της ΑΚΕ-ΠΑΣΕ ΟΤΕ, είναι η ουσιαστική προστασία των εργασιακών μας σχέσεων και δικαιωμάτων, απέναντι στις στοχεύμενες επιθέσεις μιας διοίκησης που διαρκώς αυθαιρετεί και δεν παραλείπει να κάνει επίδειξη ισχύος απέναντι στους εργαζόμενους, προωθώντας μόνο τη δική της ατζέντα και αδιαφορώντας για τις συνέπειες της ψυχολογικής και οικονομικής πίεσης που ασκείται σ΄αυτούς.
Τα ονόματά μας είναι γνωστά, η δράση μας στους χώρους δουλειάς επίσης, στοχεύουμε και φιλοδοξούμε να έχουμε δίπλα μας πρόσωπα, με όρεξη για διεκδίκηση και όραμα για  αναγέννηση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ   Α.Κ.Ε.  ΠΑΣΕ-ΟΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου