8/7/14

ΔΗΜΑΡ. Η Μ@@@@@α Σπάει Καρύδια. Διαφορετική Πρόταση Για Το Δημοψήφισμα.

Να υποστηρίξουν με τη διακριτή οπτική και τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς το αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τη "μικρή ΔΕΗ" αποφάσισαν κατά πλειοψηφία στη σημερινή τους συνεδρίαση, τα ......
μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.
Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοκρατική Αριστερά θα καταθέσει χωριστή πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος, συνοδευόμενη από ειδική αναλυτική εισήγηση και τις υπογραφές των βουλευτών του κόμματος.
Η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν επίσης κατά πλειοψηφία την ανάληψη πρωτοβουλίας για το διάλογο της Κεντροαριστεράς και τη διαμόρφωση μίας εναλλακτικής πρότασης προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας. Για το σκοπό αυτό ο πρόεδρος του κόμματος αναμένεται να απευθύνει επιστολές προς το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τους Οικολόγους και τον ΣΥΡΙΖΑ εντός των επομένων ημερών.
Όπως τόνισε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο κ. Κουβέλης, παρουσία του Γραμματέα του κόμματος Θ. Θεοχαρόπουλου και του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δ. Αναγνωστάκη, η Δημοκρατική Αριστερά έχει ταχτεί έγκαιρα κατά του τεμαχισμού και της πώλησης της «μικρής ΔΕΗ» επισημαίνοντας ότι με αυτή εκποιείται φιλέτο της εταιρείας. «Πωλούνται», όπως είπε χαρακτηριστικά, «υποδομές προσωπικό και – κατά παγκόσμια πρωτοτυπία – πελατολόγια».
Εξηγώντας γιατί η Δημοκρατική Αριστερά καταθέτει δική της πρόταση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ο κ. Κουβέλης τόνισε: «Η  Δημοκρατική Αριστερά είναι υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, αλλά άλλο αυτό κι άλλο η διάλυση των υποδομών της ΔΕΗ και η εκποίησή τους, που επιχειρείται με το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι γενικά και αόριστα κατά των αποκρατικοποιήσεων. Είναι εναντίον αυτών των ιδιωτικοποιήσεων, που βγάζουν στο σφυρί κοινωνικά αγαθά, δεν εντάσσονται σε αναπτυξιακό σχέδιο και δεν διασφαλίζουν  το δημόσιο συμφέρον. Και τέτοια είναι η ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ». 
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εξήγησε ότι παρά τις διαφορετικές προτάσεις νομολογιακά είναι δυνατό να αθροιστεί ο αριθμός των βουλευτών, ώστε να προκληθεί συζήτηση στην Ολομέλεια για το δημοψήφισμα, ενώ τόνισε ότι δεν συμπεριλαμβάνει σε αυτό το άθροισμα σε καμία περίπτωση την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον κατέστησε σαφές ότι το θέμα του δημοψηφίσματος αφορά στη μικρή ΔΕΗ και μόνο και δεν έχει καμία σχέση με το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε προαναγγέλλει οποιεσδήποτε άλλες εξελίξεις.
Ερωτηθείς ο κ Κουβέλης για την πιθανότητα να μη στηρίξουν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ  τη συγκεκριμένη πρόταση υπογράμμισε: «καθένας κρίνεται από την κοινωνία. Προσωπικά έχω σεβασμό για τη διαφορετική άποψη, αλλά εξίσου μεγάλο σεβασμό έχω και για την προάσπιση της συλλογικότητα του κόμματος».
Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος υπό το βάρος αντιδράσεων αναθεώρησε την αρχική άποψή του -που ήταν η υπερψήφιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ- τόνισε ότι οι σχετικές αναφορές αν δεν είναι λάθος είναι ηθελημένη διαστρέβλωση. Υπενθύμισε μάλιστα ότι από την αρχή είχε καταστήσει σαφές προς όλους τους συνομιλητές του ότι η Δημοκρατική Αριστερά τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, θέση που δε βρίσκει σύμφωνα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Σχετικά  με την πρωτοβουλία διαλόγου που αναλαμβάνει η Δημοκρατική Αριστερά, ο κ Κουβέλης τόνισε ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα έχει αποστείλει τις σχετικές επιστολές προς τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ του Ποταμιού των Οικολόγων και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, και προς ανεξάρτητους βουλευτές που ενδιαφέρονται για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου