18/7/14

Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων Καλαμάτας Ενημέρωση Για Τα Χημικά. Εκδήλωση Συναυλία Την Κυριακή 20 Ιουλίου

Συμπολίτες μας,
Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) αποφάσισε να ρίξει τα χημικά της Συρίας – όπλα με τα οποία ο στρατός του Άσαντ δολοφόνησε χιλιάδες Σύριους – στα ........................
διεθνή ύδατα της Μεσογείου, ανοικτά των ακτών της νότιας Πελοποννήσου.
Ακούσατε, είδατε, διαβάσατε κάποια αντίδραση από την «υπεύθυνη» ελληνική κυβέρνηση;
·         Ενημερωθήκατε από τα κρατικά ή τα ιδιωτικά μεγάλα κανάλια;
·         Σιγή ιχθύος από αυτούς που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Η καταστροφή των χημικών γίνεται στο πλοίο Cape Ray με ευθύνη του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και είναι χαρακτηρισμένη ως «απόρρητη».
Η μέθοδος της υδρόλυσης που ακολουθείται, εφαρμόζεται πειραματικά για πρώτη φορά εν πλω, και χωρίς διασφάλιση για τις θάλασσες, τις ακτές, το οικοσύστημα της Μεσογείου και τους κατοίκους της.
Σε περίπτωση ατυχήματος τι γίνεται;
·         Επισήμως δεν αποκλείουν την πιθανότητα ατυχήματος.
·         Κανένας σχεδιασμός δεν υπάρχει για το οικοσύστημα και τους κατοίκους της Μεσογείου.
·         Αντιθέτως  έχει εγκατασταθεί πολυδάπανο σύστημα εκκένωσης που θα διασφαλίσει τουλάχιστον την διαφυγή της επίλεκτης ομάδας των επιστημόνων του Αμπερντίν που βρίσκεται στο Cape Ray αλλά και του πληρώματος. Οι Αμερικανοί έχουν τα νώτα τους καλυμμένα από τον κίνδυνο.
Γιατί διάλεξαν την κλειστή θάλασσα της Μεσογείου;
·         Μήπως το ότι είναι κλειστή τους διασφαλίζει ότι, σε περίπτωση ατυχήματος, η εγκληματική καταστροφή δεν θα διαρρεύσει και θα περιοριστεί στους λαούς της Μεσογείου;
·         Μήπως εκτίμησαν ότι οι λαοί  Ιταλίας και Ελλάδας δεν θα είχαν αντιδράσεις όντας κάτω από την τρομακτική πίεση της κρίσης;
·         Οι σκανδιναβικές χώρες και η γειτονική μας Αλβανία αρνήθηκαν κατηγορηματικά, όταν τους προτάθηκε η εξουδετέρωση των χημικών να γίνει στα εδάφη τους.
Υπάρχει κίνδυνος να νομιμοποιήσουν την θάλασσα της Μεσογείου ως χώρο απόθεσης αποβλήτων για τα χημικά και άλλων χωρών
Τι έκανε η Ελληνική κυβέρνηση;
·         Η ελληνική κυβέρνηση είχε τη μεγάλη ευκαιρία ως προεδρεύουσα της ΕE μέχρι 30/6/2014 να θέσει βέτο κατά της απόφασης του ΟΑΧΟ με ταυτόχρονη παρέμβασή της στον ΟΗΕ.
·         Δεν έκανε απολύτως τίποτα!!
·         Η ελληνική κυβέρνηση υποτάχθηκε στις διαταγές του ΝΑΤΟ και δεν προέβαλε καμιά αντίρρηση. Έδωσε το πράσινο φως για να τελεστεί αυτό το ΝΑΤΟϊκής έμπνευσης έγκλημα στη Μεσόγειο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η  ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/7/2014 ΣΤΙΣ 20.30 ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
 ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ

Πρωτοβουλία πολιτών και φορέων Καλαμάτας κατά της “Εξουδετέρωσης” των Χημικών Όπλων της Συρίας στην Κλειστή Θάλασσα της Μεσογείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου