16/7/14

Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Τάνγκο στην Καλαμάτα

Βραδιές τάνγκο, επιδείξεις, σόου, εκπλήξεις, μαθήματα και όλα αυτά μέσα σε μια μαγευτική αργεντίνικη ατμόσφαιρα... Ολα τα παραπάνω θα γίνουν πραγματικότητα στην Καλαμάτα σε λίγες μέρες στο ...............
Summer Tango Kalamata International Festival που διοργανώνει η σχολή χορού "Dance Flame" από αύριο ως την Κυριακή 20 Ιουλίου. 
Τα μαθήματα θα γίνουν την Παρασκευή και το Σάββατο στην "Τριλογία" (Ναυαρίνου και Ανοίξεως στην Παραλία) και την Κυριακή στη σχολή στην οδό Μητρ. Μελετίου κάτω από την Υπαπαντή. Οι βραδιές τάνγκο (Milongas) θα γίνουν: την Παρασκευή στο "Messinian Bay", το Σάββατο στην "Τριλογία", στις 11 μ.μ. Η τρίτη θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. στην "Τριλογία" και την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί ένα μεγάλο πάρτι για όλους στο "Καστράκι" ως έναρξη του Summer Festival, για την υποδοχή των παγκόσμιων πρωταθλητών.
Η διοργάνωση είναι υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής και τα σεμινάρια θα γίνουν από σπουδαίους maestros και έμπειρους Ελληνες instructors. Το πρόγραμμα υπάρχει στο σάιτ https://www.facebook.com/SummerTangoKalamataFestivalhttp://www.tangoargentino.gr
Ο υπεύθυνος της σχολής και του Summer Tango Festival χοροδιδάσκαλος Θωμάς Παλάντζας απαντά στην "Ε"...

- Πώς καταφέρατε η διοργάνωση να έχει τη στήριξη της Πρεσβείας της Αργεντινής;
"Ξεκινήσαμε με τη διοργάνωση της 1ης Tango Fiesta Kalamata τον Απρίλιο του 2012 προσκαλώντας τους παγκοσμίου φήμης δασκάλους και χορευτές Facundo Pinero και Vanesa Villalba και προωθήσαμε τη διαπολιτισμικότητα τιμώντας τους Αργεντίνους που ζουν στην περιοχή μας. Συνεχίσαμε το Νοέμβριο του 2012 με τη διοργάνωση του Winter Tango Kalamata international Festival προσκαλώντας τους θρυλικούς Αργεντίνους φολκλορίστες Los Ocampo και τους σπουδαίους Ελληνες χορευτές και δασκάλους Ηλία Αναστασίου και Σοφία Νετέρτου. Ανεβάσαμε μια πρωτότυπη χοροθεατρική παράσταση με τίτλο “Gauchos y Μάγκες” όπου συνδέσαμε χορευτικά με μοναδικό τρόπο αργεντίνικους και ελληνικούς ρυθμούς. Τώρα στις 16 - 20 Ιουλίου διοργανώνουμε το Summer Tango Kalamata Ιnternational Festival, προσκαλώντας τους παγκόσμιους πρωταθλητές tango Gaspar Godoy και Carla Mazzolini και τους πρωταθλητές Ευρώπης Gabriel Marino και Elli Karadimou. Επίσης το φεστιβάλ πλαισιώνεται και από 5 ακόμη ελληνικά ζευγάρια τάνγκο και δύο από τους καλύτερους dj τάνγκο μουσικής στην Ελλάδα. Τέτοιου βεληνεκούς προσκεκλημένοι καθιστούν αυτό το φεστιβάλ ως ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τον κόσμο του τάνγκο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ολη αυτή η διαδρομή της Dance Flame στο αργεντίνικο τάνγκο από το 2007, συνέβαλε στην αναγνωρισιμότητά μας ως ένας σύλλογος που ασχολείται ενεργά, σταθερά και δυναμικά για την προώθηση και διάδοση του τάνγκο στην Καλαμάτα, αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα".
- Στα μαθήματα μπορούν να έρθουν και αρχάριοι; Ποιοι θα διδάσκουν;
"Τα σεμινάρια που θα γίνουν στα πλαίσια του Summer Tango Festival είναι για όλα τα επίπεδα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι προσφέρουμε την δυνατότητα σε αρχάριους (0 έως 6 μήνες εμπειρία) να παρακολουθήσουν 3 ώρες μάθημα με τους παγκόσμιους πρωταθλητές μόνο με 15 ευρώ. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να κάνει κάποιος τα πρώτα του βήματα στο τάνγκο, έχοντας ως δασκάλους Αργεντίνους πρωταθλητές".
- Πόσος κόσμος αναμένεται να έρθει και πού θα φιλοξενηθεί;

"Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο της Καλαμάτας, αλλά και γενικότερα από τα άλλα μέρη της Ελλάδας. Υπάρχουν συμμετοχές από Τρίπολη, Σπάρτη, Πάτρα Αθήνα, Κρήτη, Πρέβεζα, Αρτα και πολλές άλλες πόλεις ανά την Ελλάδα. Ευελπιστούμε ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία. Εξάλλου, πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση σχετικά με το τάνγκο που έχει γίνει ποτέ στην πόλη της Καλαμάτας. Είναι καιρός ο κόσμος του τάνγκο να γνωρίσει και την καλοκαιρινή Καλαμάτα. Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα σχετικά με τη διαμονή των συμμετεχόντων. Τα ξενοδοχεία έχουν καλύψει την ζήτηση που έχει προκύψει". 

Πηγή.  http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/synentefkseis-parousiaseis/item/41215-kalokairino-festival-tango-kalamata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου