18/12/14

Συμπαραστάτης Του Κοινωνικού Ιατρείου Δηλώνει Η Παράταξη Μάκαρη

Πηγή. http://www.kalamatajournal.gr/
Καλαμάτα 17 Δεκέμβρη 2014
Εντυπωσιασμένοι έμειναν και οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας από την οργάνωση και την προσφορά του Κοινωνικού Ιατρείου και των εθελοντών του. Η παράταξη Μάκαρη επισκέφθηκε σήμερα το ..................
Κοινωνικό Ιατρείο, ενημερώθηκε για το έργο του, διαβεβαίωσε για την υποστήριξή της και εξέφρασε την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο έξωσής του από το δημοτική αρχή…

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, σε δήλωσή του τόνισε ότι η υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας στην Καλαμάτα και η αποασφάλιση μεγάλου μέρους του ενεργού πληθυσμού που ζει στην ανεργία, δημιούργησε την ανάγκη για τη δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου. Όπως υπογράμμισε, πράγματι το Κοινωνικό Ιατρείο καλύπτει με επιτυχία το κενό που έχει δημιουργηθεί στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας.
Πρόσθεσε ακόμη ότι πρόκειται για μια «δομή που βασίζεται σε εθελοντές και αυτό έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία και δείχνει ουσιαστικά το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει η χώρα. Ένα δρόμο που περνάει από την αυτοοργάνωση και τον εθελοντισμό».
Σε ό,τι αφορά τη δημοτική αρχή, ο Μανώλης Μάκαρης μίλησε για μια πολεμική που ασκείται ενάντια στο Κοινωνικό Ιατρείο και για απειλή έξωσης, «η οποία διατυπώθηκε προσφάτως από επίσημα χείλη, πράγμα με το οποίο διαφωνούμε. Δεν συμφωνούμε να φύγει το Κοινωνικό Ιατρείο για να εγκατασταθεί στο χώρο η ΔΕΥΑΚ».
Τέλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας παρατήρησε ότι «αυτές οι εθελοντικές δομές δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το κράτος, στην ευθύνη του για τη δημόσια υγεία. Μην θεωρούν οι κυβερνώντες ως άλλοθι αυτές τις δομές. Εμείς διεκδικούμε από το κράτος να ανταποκριθεί στην ευθύνη του και στηρίζουμε ταυτόχρονα το ρόλο των Κοινωνικών Ιατρείων».
Σημειώνεται ότι τον Μανώλη Μάκαρη συνόδευσαν και ενημερώθηκαν μαζί του οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταμάτης Μπεχράκης, Στάθης Σταματόπουλος, Δημήτρης Φαββατάς, Παναγιώτης Αλούπης και άλλα μέλη του συνδυασμού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου