2/12/14

Μάκαρης Μανώλης.Όχι Στις Μονομερείς Αποφάσεις Σχετικά Με Το Καλαματιανό Καρναβάλι

Πηγή. http://www.kalamatajournal.gr
Όχι στις μονομερείς αποφάσεις του δημάρχου αλλά διάλογο με όλους τους εθελοντές, ζήτησε για το Καλαματιανό Καρναβάλι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Μανώλης Μάκαρης. Τόνισε ότι μέσα σε….....
δύο μόλις χρόνια το καρναβάλι έγινε ένας επιτυχημένος θεσμός, με την πρωτοβουλία και τη δουλειά των εθελοντών, που οι ίδιοι θα πρέπει να αποφασίσουν αν το καρναβάλι θα μετεξελιχθεί σε βενετσιάνικο και μεσαιωνικό και όχι ο δήμαρχος από μόνος του.
Ο Μανώλης Μάκαρης διερωτήθηκε τι έχει μεσολαβήσει και αποφάσισε ο δήμαρχος, χωρίς να διαβουλευθεί με κανέναν, να φύγει το καρναβάλι από τους εθελοντές και να ενταχθεί στη Φάρις.
Ζήτησε επίσης από το δήμαρχο να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το αν έδωσε εντολή να φύγουν οι εθελοντές από το Πνευματικό Κέντρο, όπου πραγματοποίησαν τη συνέλευσή τους στην αίθουσα που είχε παραχωρήσει για το Σύλλογο των εθελοντών ο Δήμος.
Ο Μανώλης Μάκαρης πρότεινε στο δήμαρχο να καλέσει όλους τους εθελοντές και να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος για το χαρακτήρα που θα έχει το καρναβάλι, ενώ διατύπωσε την άποψη ότι ο Δήμος δεν έχει κάποιο λόγο να αναλάβει το καρναβάλι και το κόστος του.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, απάντησε ότι αναγνωρίζει πως το Καλαματιανό Καρναβάλι είναι ένας θεσμός που δημιουργήθηκε με την καθοριστική συμβολή 4-5 εθελοντών, ενώ σχολίασε ότι πέραν της παράταξης της πλειοψηφίας και της παράταξης του ΚΚΕ, δεν το υποστήριξε καμία άλλη.
Είπε ότι εφόσον ο Δήμος είναι χορηγός πρέπει να γίνεται και ένας απολογισμός για τα έσοδα και τα έξοδά του και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να περάσει η εκδήλωση στην ευθύνη της Φάρις, προσθέτοντας όμως ότι ο Δήμος δεν αποκλείει τη συμμετοχή κανενός.
Τέλος ο κ. Νίκας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί με ενότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου