27/12/14

Πριν Τρια Χρόνια Τους Διέγραψε Και Τώρα Τους "Γλύφει" ...

Πηγή. http://www.koutipandoras.gr/
Στις 12 Φεβρουαρίου 2012 ο Αντώνης Σαμαράς, ως μνημονιακός, δε δίστασε να διαγράψει στο όνομα της κομματικής πειθαρχίας όχι έναν και δύο αλλά ............
21 βουλευτές που δεν υπερψήφισαν το 2ο Μνημόνιο.
Πρόκειται για τους εξής βουλευτές:
Έλενα Κουντουρά, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Δημήτρη Σταμάτη, Κωνσταντίνο Παπασιώζο, Γιώργο Βλάχο, Μιχάλη Γιαννάκη, Μαργαρίτη Τζήμα, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, Ζήση Τζηκαλάγια, Χρήστο Ζώη, Σπυρίδωνα Γαληνό, Παναγιώτη Μελά, Γεώργιο Καρασμάνη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Αναστάσιο Καριπίδη, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Γεώργιο Βαγιωνά.
Ο άνθρωπος λοιπόν που επέβαλε σιδηρά κομματική πειθαρχία στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας, το ποιος σώθηκε είναι άλλη ιστορία, έρχεται τώρα και προτρέπει βουλευτές άλλων κομμάτων να γίνουν απείθαρχοι υποστηρικτές του Σταύρου Δήμα για να συνεχισθεί το... σώσιμο. Θα σταθούν άραγε οι κατά την κυβέρνηση διεκδικήσιμοι βουλευτές στο ύψος των περιστάσεων; 

Και δεν φτάνει αυτό σήμερα,  τρομοκρατεί με κινδυνολογίες του Βουλευτές και τον λαό ότι, αν δεν προκύψει Πρόεδρος,  θα καταστραφεί η χώρα, ενώ ειναι σχέδιο του ιδίου η επίσπευση της Προεδρικής Εκλογής, γιατί αν έπαιρνε τα μέτρα με την τρόικα υπογραφοντας και άλλο μνημόνιο και ακολουθούσαν μετά οι διαδικασιες εκλογής προέδρου, εκτός του ότι η Ν.Δ δεν θα ξεπερνούσε το 20%, ενώ ο ίδιος θα έχανε και την αρχηγία του κόμματος, τωρα με την επίσπευση πιστεύει τουλάχιστον ότι θα περισώσει το δεύτερο.

«Ατομική ευθύνη» είναι η καραμέλα στα χείλη των κυβερνητικών στελεχών που επιχειρούν αυτά τα 24ωρα να πείσουν ανεξάρτητους και μη βουλευτές να ψηφίσουν το Σταύρο Δήμα τη Δευτέρα. Το πολιτικό ρεπορτάζ εμφανίζει τα τηλέφωνα να έχουν πάρει φωτιά και το «ψηστήρι» στα δείπνα και τις χριστουγεννιάτικες συναθροίσεις να δίνει και να παίρνει. Τον τόνο άλλωστε έδωσε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά τη 2η ψηφοφορία μιλώντας για ψήφους με ονοματεπώνυμο. Δεδομένου ότι οι ψήφοι των υπό διεκδίκηση ανεξάρτητων δεν αρκούν, γίνεται σαφές πως η κυβέρνηση προτρέπει βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ και της ΔΗΜ.ΑΡ - μήπως και της Χρυσής Αυγής; - σε αποστασία.
Νομιμοποιείται όμως ο Σαμαράς να καλεί σε αποστασία βουλευτές από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες; Όχι είναι η απάντηση. Διότι είναι ο Αντώνης Σαμαράς που ως πρόεδρος της ΝΔ από το Νοέμβρη του 2009 διέγραψε όποιον ψήφισε κόντρα στην κομματική γραμμή. Θυμίζουμε:
Στις 6 Μαΐου 2010 ο Αντώνης Σαμαράς διαγράφει την Ντόρα Μπακογιάννη επειδή υπερψήφισε το Μνημόνιο 1 μαζί με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, κόντρα στην αντιμνημονιακή τότε γραμμή της ΝΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου