28/12/14

Βασικά Ερωτήματα Προς Την Κυβέρνηση Εν Όψη Πιθανής Εκλογικής Διαδικασίας..

Κατά την γνώμη μου, τα παρακάτω, είναι πολύ σημαντικά σημεία για τον προεκλογικό αγώνα που κατά πάσα πιθανότητα έρχεται.
1. Θα πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες, για το επιχείρημα που δείχνει καθαρά ότι, οι επιλογές του .................
Πρωθυπουργού δεν αφορούσαν την σωτηρία της χώρας, όπως διακηρύσσει, αλλά την δική του επιβίωση στη πολιτική σκηνή.
Δηλαδή, τρομοκρατούσε και τρομοκρατεί με κινδυνολογίες τον λαό ότι, αν πάμε σε εκλογές, θα καταστραφεί η χώρα, ενώ ήταν σχέδιο του ιδίου η επίσπευση της Προεδρικής Εκλογής, γιατί αν έπαιρνε τα προαπαιτούμενα μέτρα με την τρόικα, που αντιστοιχεί με νέο μνημόνιο και ακολουθούσαν  οι διαδικασίες εκλογής προέδρου, εκτός του ότι η Ν.Δ δεν θα ξεπερνούσε το 20%, ο ίδιος θα έχανε και την αρχηγία του κόμματος. Με την επίσπευση πιστεύει τουλάχιστον ότι θα περισώσει το δεύτερο.
Το Σύνταγμα προβλέπει και την παράταση κατά μερικές μέρες των διαδικασιών της εκλογής Π.Δ, επομένως τρεις μήνες δεν του έφταναν για διαπραγμάτευση;
Απλά αν συμφωνούσαν και ακολουθούσε η εκλογή Π.Δ, τότε η ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που σίγουρα θα ακολουθούσαν, δεν θα είχε απλά την αυτοδυναμία αλλά θα ξεπερνούσε κάθε προσδοκία.
Επομένως το σχέδιο του πέραν των άλλων, προβλέπει και στην ακυβερνησία της χώρας, γιατί πηγαίνοντας σε εκλογές χωρίς την συμφωνία με την Τρόικα η διαφορά των δυο κομμάτων  θα είναι μικρότερη από εκείνη που θα προέκυπτε αν είχαν συμφωνήσει και οι εκλογές ακολουθούσαν.

2. Επίσης οι Βουλευτές της Συγκυβέρνησης θα πρέπει να ενημερώσουν τον λαό στα εξής.
Πριν επισπεύσουν την διαδικασία εκλογής Π.Δ, τα  ΜΜΕ έλεγαν ότι είχαν συμφωνήσει στα περισσότερα σημεία, των προαπαιτούμενων, πράγμα που δεν διέψευσε και η Κυβέρνηση τότε. Κάποια από αυτά έγιναν γνωστά, θα πρέπει όμως να πουν στους πολίτες σε ποια σημεία είχαν συμφωνήσει και σε ποια όχι, μάλιστα ακούστηκε ότι τα είχαν βρει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%.

Θα είναι πολύ σημαντικό να μας πουν οι ίδιοι της Κυβέρνησης, αναλυτικά, 1 2 3 4 ....., ποια ήταν αυτά που συμφωνήσαν, αν αποφεύγουν να δώσουν απάντηση, αυτό θα αποδεικνύει τις προθέσεις του Αρχηγού τους, που παραπάνω αναφέρθηκαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου