24/3/16

Δήμος Καλαμάτας. Ενστάσεις Για Τις Απευθείας Αναθέσεις Στο «Κεντρικόν» Από Τον Δημήτρη Φαββατά Της Μείζονος Αντιπολίτευσης.

Πηγή. Εφημερίδα Θάρρος
Ένα θέμα το οποίο δέχεται πολλαπλές αναγνώσεις και εξηγήσεις έθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας ο ......................
δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς.
Όπως υποστήριξε, υπάρχουν δεκάδες απευθείας αναθέσεις στο εστιατόριο «Κεντρικόν» (πρώην Δημοτικό Αναψυκτήριο), κάτι που έρχεται σε αντίθεση «με τη συμπεριφορά» που θα πρέπει να έχει ο Δήμος σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού το συγκεκριμένο κτήριο έχει ενοικιαστεί από τον αδερφό του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδημάρχου Δημήτρη Μπούχαλη. Σημείωσε, δε, ότι οι απευθείας αναθέσεις γίνονται όχι μόνο από το Δήμο Καλαμάτας, αλλά και από τα νομικά του πρόσωπα, όπως είναι η "Φάρις".
Για το λόγο αυτό ζήτησε, το σύνολο των χρημάτων που έχουν δοθεί για καφέ, αναψυκτικά και άλλα είδη στο συγκεκριμένο εστιατόριο.
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μπούχαλης σχολίασε ότι συνειδητά ακολουθείται η συγκεκριμένη πρακτική, αν και δεν είναι στην έκταση που θέλει να υποστηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, αφού το κτήριο είναι περιουσία του Δήμου Καλαμάτας. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που στο ταμείο του Δήμου μπαίνουν 30.000 ευρώ το χρόνο από ενοίκια, είναι φυσικό να ενισχύεται η δραστηριότητά του. Εξάλλου, το εν λόγω κτήριο βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο και αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος για την προτίμησή του, ενώ υπενθύμισε ότι χάρις στις επενδύσεις υποδομής που έγιναν από τον επιχειρηματία, από κέντρο τοξικομανών απέκτησε άλλο χαρακτήρα, που ενισχύει την εικόνα της πόλης στην εν λόγω περιοχή.
Πάντως, ο Δημήτρης Φαββατάς ισχυρίστηκε ότι δεν είναι σωστό να γίνονται αποκλειστικά στη συγκεκριμένη επιχείρηση οι αναθέσεις, όταν γύρω από το Δημαρχείο υπάρχουν ανάλογες επιχειρήσεις.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το μέλος της Επιτροπής και πρόεδρος της "Φάρις", Θανάσης Ηλιόπουλος, σημείωσε ότι το νομικό πρόσωπο έχει δώσει αστεία ποσά στο συγκεκριμένο εστιατόριο για μία έως δύο εκδηλώσεις το χρόνο, ενώ όταν ζητήθηκε από τους διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών να τους υποδείξουν κάποια σημεία για φαγητό, η επιχείρηση δεν υπέδειξε κανένα κατάστημα.
Τη συζήτηση έκλεισε ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Φάββας, που τόνισε ότι αν υπήρχε και άλλο δημοτικό κτήριο με ανάλογη χρήση στην περιοχή, θα υποστηριζόταν εξίσου από το Δήμο Καλαμάτας, ενώ ο Σταμάτης Μπεχράκης είπε ότι σε περίπτωση που το συνολικό ποσό είναι μικρό, δεν τίθεται θέμα. Ζήτησε, όμως, κι αυτός ένα έγγραφο που να δείχνει το σύνολο των απευθείας αναθέσεων προς το συγκεκριμένο κατάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου