24/6/14

Καλαμάτα. Το Κατεστημένο Και Οι Συνδιαλλαγές Διαμόρφωσαν Το Αποτέλεσμα Των Δημοτκών Εκλογών

Πηγή. http://lalaggi.gr
1. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 μεγάλοι νικητές ανακηρύχτηκαν η
συναλλαγή, η πολιτική συνδιαλλαγή, οι υπόγειες ..................
ανταλλαγές ψήφων μεταξύ δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών, οι προεκλογικές εξυπηρετήσεις, τα δίμηνα και τα πεντάμηνα, οι χωρίς σχεδιασμό τσιμεντοεκδουλεύσεις,η κατασπατάληση των χρημάτων του Δήμου,δηλαδή των δημοτών, σε ψηφοθηρικές αλχη-μείες, και γενικότερα όλες οι μεθοδεύσεις που χαρακτήρισαν τον πολιτικό μας βίο έως σήμερα και οδήγησαν την χώρα μας στο κοινωνικοοικονομικό τέλμα. Τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα για μεγάλο μέρος του λαού μας. Όμως οι υπόλοιποι τί φταίμε;
2. Η αναφορά του τοπικού Τύπου στην υποστήριξη του δημοτικού συνδυασμού Πρωτοβουλία από την Χρυσή Αυγή, φαίνεται να επιβεβαιώνεται από την ανάλυση των αποτελεσμάτων και να είναι η εξήγηση της νίκης της Πρωτοβουλίας από την πρώτη Κυριακή.
3. Στις ίδιες εκλογές ο Μανώλης Μάκαρης έδειξε για μια ακόμα φορά την μεγάλη προσωπική αποδοχή του από τους συμπολίτες μας και την τεράστια δυναμική του στον πολιτικό στίβο. Αξιοσημείωτο είναι ότι ουσιαστικά αντίπαλός του δεν ήταν ο Νίκας αλλά, εκείνες οι δυνάμεις του κατεστημένου που είναι υπεύθυνες για την ζοφερή σημερινή κατάσταση: οι κομματικοί μηχανισμοί, οι τοπικοί κοτζαμπάσηδες του παλαιοκομματισμού και του χρήματος που διοικούν τον τόπο μας παρασκηνιακά και κάποιοι δικτατορίσκοι των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Χαρακτηριστικό είναι ότι τοπικός κρατικοδίαιτος καναλάρχης παραβίασε κατ’επανάληψη τις
αρχές της αντικειμενικότητας, της αμεροληψίας και της ισότιμης παρουσίασης όλων των δημοτικών συνδυασμών κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου καμία εκδήλωση του συνδυασμού του Μανώλη Μάκαρη δεν καλύφθηκε από συνεργείο του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού.
4. Συνεχίζοντας να επισημάνω ότι ο τρόπος που ο Μάκαρης αναδείχθηκε επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος –Ενεργοί Πολίτες», μέσα δηλαδή από δημοκρατικές διαδικασίες, έγραψε ιστορία, και σε συνδυασμό με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου χωρίς άνωθεν επιταγές, αποτέλεσε νίκη για
την δημοκρατία και κατοχύρωσε το ανεξάρτητο του συνδυασμού.
5. Μια και μιλάμε για ανεξαρτησία, πρέπει να αναφέρουμε ότι σε αυτές τις εκλογές όλοι οι συνδυασμοί διεκδικούσαν το ανεξάρτητο. Όμως πόσο ανεξάρτητος είναι αυτός που ευχαριστεί πολιτευτές συγκεκριμένου κόμματος για το εκλογικό αποτέλεσμα;
6. Στον Δήμο Καλαμάτας οι εφορευτικές επιτροπές απουσίαζαν σε αυτές τις εκλογές. Το αδιάβλητο λοιπόν της όλης διαδικασίας διασφαλίστηκε από δημοτικούς υπαλλήλους οι οποίοι σιωπηλά και αθόρυβα φρόντιζαν αυθορμήτως και ανιδιοτελώς να αντικαθιστούν τις εφορευτικές επιτροπές. Οι εκλογές είναι λοιπόν άλλη μια δημοτική επιχείρηση. Τα συμπεράσματα δικά σας.
7. Ξημερώματα της Δευτέρας των εκλογών σε εκλογικό τμήμα του Ασπροχώματος και ενώ η καταμέτρηση συνεχιζόταν, αγωνιώντες υποψήφιοι ενεπλάκησαν σε καβγά μεταξύ τους όπως και με την δικαστική αντιπρόσωπο. Αναφέρθηκε ότι αποτέλεσμα ήταν να χαθούν φάκελοι με ψηφοδέλτια.Όμως το σκότος της νυκτός απέκρυψε γεγονότα, πρόσωπα, πράξεις και παραλείψεις και κατέλαβε το μυαλό και την ψυχή.
8.Η πτώση του δέντρου στην πλατεία Ελευθερίας στις αρχές Ιουνίου, επανέφερε, με δραματικό αλήθεια τρόπο, το θέμα της εγκατάλειψης σε πολλές περιοχές της πόλης μας. Ακολούθησαν σχετικά δημοσιεύματα με φωτογραφίες για την άθλια κατάσταση σε πολλές παιδικές χαρές. Η δημοτική αρχή απάντησε με την απόφαση να κλείσει τις παιδικές χαρές. Ριζικές λύσεις.
9.Αλλαγή στο πάρκινγκ του Νέδοντα αμέσως μετά τις εκλογές. Χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των πολιτών.
Μήπως για την αποφυγή αντιδράσεων; Σε κάθε περίπτωση πάντως τίθεται ζήτημα αξιοπιστίας της δημοτικής αρχής.
10. Κυβερνητικός ανασχηματισμός, Ιούνιος 2014: Όταν ο Μανωλιός βάζει τα ρούχα του αλλιώς, αυτά εξακολουθούν να βρομούν και να ζέχνουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου