7/6/14

Ελεύθερος Υπό Πρωτοφανείς Για Την Ελλάδα Όρους Ο Κουκούτσης

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Δημήτρης Κουκούτσης, έπειτα από την απολογία του ενώπιον των δύο ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής
Η απολογία του κ. Κουκούτση διήρκεσε οκτώ ώρες. Ο βουλευτής της ΧΑ κλήθηκε να ...........
δώσει απαντήσεις για την κακουργηματική κατηγορία που του αποδίδεται περί ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτριών και εισαγγελέα, ο κ. Κουκούτσης αφέθηκε ελεύθερος, με τους εξής όρους:
- περιορισμός κατ' οίκον υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη, με εξαίρεση τη μεταφορά του στη Βουλή για την άσκηση των βουλευτικών του καθηκόντων και στα νοσοκομεία, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.
Αυτός ο όρος επιβάλλεται για πρώτη φορά στα ελληνικά δικαστικά χρονικά. Παράλληλα, του επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση μέτρησαν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο βουλευτής της ΧΑ, και κρίθηκε ότι οι όροι που του επιβλήθηκαν, θα τον αποτρέψουν από τυχόν μελλοντικά αδικήματα.
Για την ίδια υπόθεση, ενώπιον των ανακριτριών αναμένεται να βρεθεί στις 10 Ιουνίου ο Νίκος Κούζηλος, στις 12 Ιουνίου η Ελένη Ζαρούλια και μια ημέρα μετά ο Μιχάλης Αρβανίτης.


Σχόλιο. Απόφαση πέρα για πέρα προκλητική, όταν άλλοι κρατούμενοι αργοπεθαίνουν στις φυλακές, χωρίς φαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς τα στοιχειώδη απαραίτητα για την κάθε περίπτωση, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, περιμένοντας μόνο το μοιραίο.
Πολλά ερωτηματικά αφήνει η υπόθεση και σε συνδυασμό με κάποιες άλλες καταστάσεις που κυκλοφορούν στην πόλη μας, οι πολίτες δεν είδαν με καλό μάτι αυτή την απόφαση, από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου