4/6/14

Νοσοκομείο Καλαμάτας. Μετάθεση Οφθαλμολογικών Χειρουργείων Λόγω Έλλειψης Υλικών

Για μία ακόμα φορά η Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας υποχρεώθηκε να μεταθέσει χρονικά τα προγραμματισμένα χειρουργεία της, λόγω ..........
έλλειψης ενδοφακών.
Σύνηθες το φαινόμενο τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια η επαναλαμβανόμενη αυτή κατάσταση να έχει οδηγήσει τους γιατρούς της κλινικής στα όριά τους, όπως δήλωσε χθες στην «Ε» ο διευθυντής της Παναγιώτης Πετικίδης.
«Εχουμε κουραστεί με αυτή την κατάσταση, να αναβάλουμε κάθε τόσο προγραμματισμένα χειρουργεία, περιμένοντας να παραλάβουμε ενδοφακούς» σημείωσε χαρακτηριστικά. Οπως εξήγησε, η πρόσφατη αναβολή των χειρουργείων για μεθαύριο Πέμπτη, αν όλα εξελιχθούν καλά, υπαγορεύθηκε εξ αιτίας της προμηθεύτριας εταιρείας, η οποία -σύμφωνα με τον Π. Πετικίδη- σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της, χθες το πρωί, ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος, διαβεβαίωσε ότι χθες ανέμεναν εισαγωγή ενδοφακών από τη Γερμανία, τους οποίους και θα προωθήσουν μέχρι αύριο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Οπως είπε ο Π. Πετικίδης, οι προμηθευτικές εταιρείες δεν διατηρούν πλέον στοκ υλικών και αναμένουν τις παραγγελίες των νοσοκομείων προκειμένου να τα εισάγουν από το εξωτερικό κι αυτό είναι αναπόφευκτο να δημιουργεί καθυστερήσεις και προβλήματα στον προγραμματισμό της κλινικής.
Από την πλευρά του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Γ. Μπέζος, μιλώντας στην «Ε», δέχθηκε ότι προέκυψε πρόβλημα από την καθυστέρηση στην αποστολή των ενδοφακών, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι αυτό ξεπεράστηκε, οι ενδοφακοί έχουν παραγγελθεί και οι προγραμματισμένες για χθες επεμβάσεις θα γίνουν κανονικά μόλις παραληφθούν από το νοσοκομείο, κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο.

Σύμφωνα με τον Γ. Μπέζο, πριν λίγο καιρό, η ΕΠΥ (Επιτροπή Προμηθειών Υγείας) -μετά την διαπίστωση εκ μέρους της ότι ορισμένα νοσοκομεία είχαν υπερβεί το προκαθορισμένο πλαφόν, ως προς την προμήθεια συγκεκριμένου τύπου ενδοφακών-, είχε «παγώσει» τις παραγγελίες για το εν λόγω υλικό, ώστε να ελέγξει τις ποσότητες των διαθέσιμων ενδοφακών στα νοσοκομεία της χώρας κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν καθυστερήσεις στην παραλαβή νέων υλικών από τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου