14/6/14

Θυμήθηκαν Την Αναδρομική Αθώωση Των Καταχραστών Του Δημοσίου

Τριγμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ, Κώστα Τζαβάρα και Φωτεινής Πιπιλή, αναφορικά με ...........
σκανδαλώδη διάταξη του Χαράλαμπου Αθανασίου που απάλλασσε τους καταχραστές του Δημοσίου. Το θέμα είχε αναδείξει το koutipandoras.gr ήδη από τις 13 Μαΐου, όταν με εκτενές ρεπορτάζ, ανέλυε την πιθανή μεθόδευση του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο, δηλώνοντας ότι εκ παραδρομής αντικατέστησε άρθρο του ποινικού κώδικα προσπαθούσε να απαλλαγεί των ευθυνών του.
Ο Κώστας Τζαβάρας είπε σήμερα Παρασκευή μιλώντας στο STAR, ότι η διάταξη βρισκόταν στο πολυνομοσχέδιο για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ενώ υποστήριξε πως σε επικοινωνία του με τον Χαράλαμπο Αθανασίου εκείνος του απάντησε ότι η διάταξη μπήκε «εκ παραδρομής». Αυτό άλλωστε είχε ισχυριστεί ο υπουργός Δικαιοσύνης κι όταν κατέθεσε εκπρόθεσμη τροπολογία, προκειμένου απλώς να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις και όχι βεβαίως για να ακυρώσει τις επιπτώσεις που προκάλεσε η ισχύς της σκανδαλώδους διάταξης, για λιγότερο από έναν μήνα.
«Υποψιάζομαι ότι στη συγκεκριμένη διάταξη μπαίνει και η περίπτωση και εκείνων που κατηγορούνται για τις υποθέσεις της Siemens, γιατί η υπόθεση είναι εκκρεμής ακόμη, στην προδικασία», δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος ξαφνικά θυμήθηκε το μείζον αυτό θέμα και αποφάσισε να το «αποκαλύψει». «Οι συμπτώσεις θα πρέπει να ερευνηθούν, δεν θέλω να καταλογίσω δόλο αν και η ένωση εισαγγελέων μίλησε για ύποπτη νομοθετική διαδικασία», ανέφερε ακόμη, ενώ ζήτησε να επέμβει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου: «Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διατάξει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να δούμε ποιοι ευεργετούνται από αυτή τη διάταξη. Είναι περίεργο διότι περνά από τέσσερις ελέγχους: πρώτο, την κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, δεύτερο, το γραφείο του υπουργού, τρίτο, το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο συνέπραξε, και, τέταρτο, τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης».
Σε αντίστοιχες καταγγελίες προχώρησε και η Φωτεινή Πιπιλήη οποία μιλώντας στο ραδιόφωνα του ALPHA σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η επίμαχη τροπολογία πέρασε νύχτα, με αποτέλεσμα να μην το πάρουν χαμπάρι. «Οι νομικοί βουλευτές δεν την κατάλαβαν, αλλά ευτυχώς μετά το πήραμε χαμπάρι», σημείωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη επικαλέστηκε ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος η οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία της σχετικά με την προωθούμενη κατάργηση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/1950). «Παραγράφονται σκάνδαλα για κατηγορούμενους και για όσους είναι ήδη στη φυλακή!», ανέφερε σχετικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε τι κατήγγειλε ο Κ. Τζαβάρας με έναν μήνα καθυστέρηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου