11/5/14

Η Le Monte. Το «Success Story» Δεν Είναι Ορατό Στους Δρόμους Της Αθήνας

Ακόμα ένα Ευρωπαϊκό "χαστούκι" στον Αντώνη Σαμαρά, από την Γαλλική Le Mond, που κάνει θέμα την δωρεάν διανομή τροφίμων με τα υψωμένα χέρια των ατόμων που ζητούν μια σακούλα τρόφιμα.
Γράφει αναλυτικά η έγκυρη εφημερίδα...... Το μήνυμα του «success story» που προσπαθεί να περάσει ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι ορατό τους δρόμους της Αθήνας με τις διανομές τροφίμων και τους άστεγους, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, υποστηρίζοντας ότι οι αλλαγές στην Ελλάδα δεν είναι ορατές.
Οι μαρτυρίες των ανθρώπων δεν μαρτυρούν βελτίωση στην καθημερινότητά τους, παρότι η κυρία Μέρκελ χαιρέτισε τις προσπάθειες της Ελλάδος για να δείξει ότι η λιτότητα αποδίδει, διαπιστώνει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Αλέν Σαλ, που επιστρέφει στην Αθήνα ύστερα από οκτώ μήνες για να κάνει «αυτοψία».
Ο δημοσιογράφος ασκεί κριτική στα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και τονίζει ότι η κυβέρνηση απέφυγε να κάνει σημαντικές αλλαγές.
Αναγνωρίζει ότι έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις στον εκσυγχρονισμό των εφοριών, στο ότι οι φορολογικές δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά και ότι μέσω της μηχανοργάνωσης εντοπίζεται ευκολότερα η διαφθορά. Παρ' όλα αυτά, όπως σημειώνει, η φορολογική μεταρρύθμιση δεν έχει γίνει ακόμα, δεν έχει υπάρξει απλοποίηση με συνέπεια κάθε νέος νόμος προστίθεται στον προηγούμενο με αποτέλεσμα να μεγαλώνει το «ελληνικό φορολογικό μιλφέιγ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου