15/5/14

Βασικότερα Κριτήρια Επιλογής Δημάρχων !!

Κάποια στιγμή θα πρέπει να αφήσουμε τις προσωπικές φιλίες και προτιμήσεις και να επιλέγουμε Δημοτικούς άρχοντες συμφωνα με κάποια βασικά κριτήρια.

1. Το βασικότερο και το πρώτο για κάθε Δημοτική Αρχή από αυτά είναι, η ..........
καθαριότητα της πόλης και όταν λέμε της πόλης δεν εννοουμε μόνο τα κεντρικά σημεία. Η πόλη που δεν είναι καθαρή ο Δήμαρχος είναι αποτυχημένος...
Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα σχετικά με το παραπάνω. 
Ποιος κάτοικος της περιοχής Κυψέλης στην Αθήνα θα ξαναψηφίσει τον νυν Δήμαρχο, όταν περπατώντας στους δρόμους της περιοχής του, γίνετε μάρτυρας τριτοκοσμικών καταστάσεων στο ζήτημα αυτό. 
2. Έργα υποδομής και ανάπλασης θα πρέπει να γίνονται σε όλες τις γειτονίες και όχι μόνο έργα βιτρίνας στο κέντρο κάθε πόλης. 
3. Δημοτικά τέλη, θα πρέπει να προσαρμόζονται σύμφωνα με την κάθε κατάσταση και να μην αυξάνονται , σε εποχές οικονομικής κρίσης.
4. Επίσης για την Καλαμάτα, η ύδρευση είναι τρεις φορές ποιο ακριβή από την αντίστοιχη των Αθηνών, δεν είναι δυνατόν το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης οι κάτοικοι να το πληρώνουν μια περιουσία.
5. Η κοινωνική πολιτική κάθε Δημάρχου και η βοήθεια σε άτομα που χρήζουν βοήθειας πρέπει να είναι στις πρώτες προτεραιότητες. 
6. Τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, η κάθε δημοτική αρχή θα πρέπει να είναι πρωτοπόρος σε αυτό τον τομέα και να βοηθά σε αυτό προς κάθε κατεύθυνση. Εδώ θέλω να επισημάνω την κατάργηση της εμποροπανήγυρης της Υπαπαντής, που υποβάθμισε την τοπική αυτή εορτή, καταργήθηκε με σκοπό να βοηθηθούν οι τοπικοί έμποροι, αλλά πολύ φοβάμαι πως το αντίθετο συνέβη.
7. Οι δημοτικές υπηρεσίες να εξυπηρετούν και όχι να ταλαιπωρούν τους δημότες.

Αν κάποιος Δήμαρχος πληροί τα παραπάνω ψηφίστε τον ανεξάρτητα από την πολιτική στήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου