15/9/14

Ανακοίνωση Α.Κ.Ε ΠΑΣΕ-ΟΤΕ. ..Δικαίωση Για Τους Συναδέλφους Της ΟΤΕ-PLUS

Αθήνα 14/9/2014
Συνάδελφοι,
Η ΑΚΕ-ΠΑΣΕ αισθάνεται πλήρως δικαιωμένη, γιατί επιτέλους, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και πιέσεις μας, που προηγήθηκαν, στο Δ..Σ. του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12/9, σύρθηκε η ηγεσία του .........
σωματείου (ΠΑΣΚΕ-ΠΑΣΕ) σε αποδοχή εγγραφής με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι όλων των συναδέλφων OTE plus ορισμένου χρόνου στο σωματείο.  Μάλιστα αυτό έγινε, την τελευταία ημέρα εκπνοής της προθεσμίας, που θα είχαν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι αυτό το δικαίωμα.
Η συνέπεια και η  επιμονή της παράταξής μας, καθώς και ο φόβος για γενικότερη απαξίωση και κατακραυγή προς την ηγεσία του σωματείου, λόγω και της απαράδεκτης στάσης και συμπεριφοράς της προέδρου της Τ.Δ. Θεσσαλονίκης, καθώς και του γραμ. Οικονομ. του ΠΑΣΕ, έφεραν στο προσκήνιο και δρομολόγησαν εξελίξεις.  Με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ αυτές οι εξελίξεις  είχαν καθυστερήσει δραματικά, ούτως ώστε οι συνάδελφοι OTEplus ορισμένου χρόνου, να ενταχθούν ισότιμα στον ΠΑΣΕ και να διεκδικήσουν μέσα από τη συλλογική δράση την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.  
Από την πρώτη στιγμή, η ΑΚΕ-ΠΑΣΕ, συνεπής στις θέσεις της για ένα ρεαλιστικό, αλλά παράλληλα και μαζικό συνδικαλισμό, είχε σταθεί απέναντι σε λογικές και πρακτικές μικροπαραταξιακής σκοπιμότητας και συντεχνιακής ιδιοτέλειας, που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους στον Όμιλο, σε εργαζόμενους διαφορετικών ταχυτήτων.
Από την άλλη, το «διαίρει και βασίλευε» που επιδιώκει η Διοίκηση, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε.  Είναι τουλάχιστον προκλητικό, να μην ταιριάζει στις απαιτήσεις της Διοίκησης για κάλυψη θέσης ευθύνης, κανείς συνάδελφος προερχόμενος από τον ΟΤΕ. Την ίδια ώρα μοιράζονται αφειδώς και χωρίς κριτήρια και κανόνες, θέσεις ευθύνης σε στελέχη των θυγατρικών, καθώς και σε αμφιβόλου ικανότητας στελέχη από την «αγορά» .
 Όσον αφορά στην ηγεσία του σωματείου μας, με τις «πύρινες» πλην άσφαιρες ανακοινώσεις της για το θέμα, την καλούμε να αναλογισθεί την παντελή αδράνειά της στο πέρασμα των χρόνων και την αδιαφορία της απέναντι στις ψύχραιμες φωνές που της έδειχναν το δύσκολο, αλλά ρεαλιστικό δρόμο της διαπραγμάτευσης.
Συνάδελφοι της OTEplus, σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στις επερχόμενες εκλογές όχι μόνο με την παρουσία και την ψήφο σας, αλλά και με την υποβολή υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση εκλογής στα όργανα του σωματείου, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τις υποθέσεις που σας αφορούν άμεσα.
Γυρίστε την πλάτη στις αδύναμες συμβιβασμένες ηγεσίες του χθες και στηρίξτε το εγχείρημα και τον αγώνα μας, για ολική ανατροπή αυτού του λιμνάζοντος και τελματώδους συνδικαλιστικού τοπίου στον ΠΑΣΕ-ΟΤΕ.

             Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ   Α.Κ.Ε.  ΠΑΣΕ-ΟΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου