24/9/14

Τατούλης Κατά Έργων Στο Δήμο Καλαμάτας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης εμμένει στην απένταξη από το ΕΣΠΑ έργων της Καλαμάτας. Των έργων αναπλάσεων των πλατειών στην .......
Ανάσταση και την Ανάληψη, παρότι ο δήμος πήρε πρόσφατα εντολή από το υπουργείο Ανάπτυξης για την υπογραφή συμβάσεων με τους αναδόχους. 

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας καλεί την κυβέρνηση να πάρει πλέον θέση και να δώσει λύση, καθώς «είναι δικό της θέμα», όπως τονίζει στην "Ε". Επισημαίνει πως τα «δύο έργα είναι ενάριθμα, πήραν αριθμό από το υπουργείο Ανάπτυξης: το 026872 το έργο της Ανάστασης και το 026873 το έργο της Ανάληψης». Διευκρινίζει πως «και τα δύο ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα εξυγίανσης και κρίθηκαν ότι είναι ώριμα να ολοκληρωθούν, καθώς έχουν ανάδοχους. Το υπουργείο τα ενέταξε και σε ΣΑΕ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έχουν δηλαδή χρηματοδότηση. Το υπουργείο έχει αποφασίσει γι’ αυτά τα έργα».
Ο κ. Νίκας παρατηρεί πως «είναι τα μοναδικά έργα που η Περιφέρεια απεντάσσει, ενώ έχουν ανάδοχους» και σημειώνει: «Αν δεν προχωρήσουν και δεν υλοποιηθούν, κάποιος πρέπει να πληρώσει τους εργολάβους που θα εγείρουν αποζημιώσεις. Τα δύο έργα δημοπρατήθηκαν από το Δήμο Καλαμάτας με την έγκριση της Περιφέρειας».
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος σε συνάντηση στην Αθήνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, είχε πάρει την εντολή να προχωρήσει στην υπογραφή των συμβάσεων με τους αναδόχους.
Ειδικότερα, όπως καταγράφεται στις αποφάσεις, ο κ. Τατούλης αποφάσισε την ανάκληση των αποφάσεων ένταξης (στις 26/11/2013) των έργων "Ανάπλαση τμήματος παραλιακής ζώνης Καλαμάτας (πλατείας Ανάστασης)" και "Ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου πλατείας Ανάληψης του Δήμου Καλαμάτας". Και για τα δύο έργα ο κ. Τατούλης αναφέρει πως διαπιστώθηκαν ότι «σε εφαρμογή του πλαισίου εξυγίανσης του προγράμματος δεν έχουν γίνει ενέργειες για την υλοποίηση της πράξης». Παρατηρεί ότι «λόγω της σημασίας του έργου στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 - 2020, καλείστε να επανυποβάλετε το έργο για αξιολόγηση, προκειμένου να εξετασθεί εκ νέου, η δυνατότητα χρηματοδότησης».
Το έργο ανάπλασης στην πλατεία Ανάστασης στην Ανατολική Παραλία είναι προϋπολογισμού 428.766 ευρώ. Προσωρινός μειοδότης έχει αναδειχθεί η εταιρεία "Ικτίνος Α.Ε.", με έκπτωση 39,35%.

Το έργο ανάπλασης της πλατείας Ανάληψης στη Δυτική Παραλία είναι προϋπολογισμού 264.072 ευρώ και προσωρινός μειοδότης έχει ανακηρυχθεί η εταιρεία "Παντεχνική Μεσσηνίας Ε.Ε" (Δ. Μουτσώκος και Συνεργάτες ΕΕ), με έκπτωση 40,05%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου