15/9/14

Η Μέρα Εκείνη Δεν Θα Αργήσει

Από Τη Ναυσικά Λαγωνικάκου
Την ιστορία με τον Χότζα και τον γάιδαρό του, φαντάζομαι την γνωρίζουμε όλοι. Ο Χότζας προσπαθώντας να "εκπαιδεύσει" τον γάιδαρό του να τρώει λιγότερο, του έβαζε κάθε μέρα όλο και λιγότερο φαγητό, με αποτέλεσμα το έρμο το ζωντανό να ψοφήσει. Χαρακτηριστική η ρήση: " Πάνω που τον .................
έμαθα να μην τρώει...ψόφησε."

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να παρομοιάσω τον γάιδαρο με τον Ελληνικό λαό. Εγώ...γιατί οι "αξιότιμοι" συγκυβερνώντες μια χαρά εφαρμόζουν το πείραμα του Χότζα πάνω μας. Φυσικά, πάντα με το γελοίο πρόσχημα ότι μας σώζουν. Η αλήθεια είναι, ότι ο κόσμος ανέχτηκε πολλά και δύσκολα. Το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών, έκανε τον φόβο δεύτερη φύση του. Εξοικειώθηκε με το τέρας σε ένα βαθμό. Εξοικειωθήκαμε στην ιδέα του θανάτου από μαγγάλια, από διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, απλήρωτα εισιτήρια , τάγματα εφόδων. Αρκέστηκε μεγάλο μέρος του λαού στο να διαμαρτύρεται ή να κλαίγεται για χαράτσια, φόρους, αυξήσεις....μέχρι εκεί όμως...στο σπίτι του, άντε και στο καφενείο. Όταν οι δόσεις και οι τάχα διευκολύνσεις χαρατσιών φτάνουν, κάνουμε αγώνα για να πληρώσουμε και να είμαστε συνεπείς. Κάτι που κατά την γνώμη μου κακώς, κάκιστα κάνουμε. Δεν έχω; Δεν πληρώνω κύριε... 
Ζούμε μια απόλυτη κατάσταση φασισμού και παράνοιας ταυτόχρονα. Είναι τόσα πολλά, που θα μπορούσα να γράφω ώρες...Να σου βγάζουν το σπίτι στο σφυρί, να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ ακόμα και γι' αυτό και να σε δουλεύουν ψιλό γαζί ότι σέβονται τις θυσίες που κάνεις.
Να έχουμε χιλιάδες αυτοκτονίες και να μην ακούς κουβέντα.Η ανεργία εξαπλώνεται σαν επιδημία, αλλά έχουμε σταθερότητα.
Να ξεπουλάνε κομμάτι κομμάτι την χώρα σου και να σου λένε ότι σηκώνουμε κεφάλι. 
Να υποτιμούν εσένα και την ζωή των παιδιών σου, καταργώντας ότι είχε απομείνει από την έρμη υγεία, παιδεία ακόμα και την ελευθερία σου.
Και το πιο τραγικό απ' όλα; Να σε έχουν πείσει ότι όλα αυτά τα άξιζες και ΕΣΥ τα προκάλεσες.... 
Αλλά, μην ξεχνάμε...έχουμε πάντα την Αμφίπολη.... 
Κι έρχεται αυτός ο παλιολαικιστής ο Τσίπρας και σου δίνει κοστολογημένα και μελετημένα, αυτά που σου στέρησαν με την βία και με ψέμματα και δεσμεύεται για μια ζωή αν μη τι άλλο με αξιοπρέπεια για σένα και τα παιδιά σου. Και βγαίνουν ακόμα και ρωτούν: " Μα που θα βρείτε τα λεφτά; " Κατάντησε αηδία πλέον. Άκουσα, τα αυτονόητα να χαρακτηρίζονται παροχές από τους κυβερνώντες. Δηλαδή το να έχεις ρεύμα σπίτι σου, οι ΣαμαροΒενιζέλοι το θεωρούν παροχή...φαντάσου. Βέβαια η κυβέρνηση αυτή πνέει τα λοίσθια και το ξέρουν και ο πανικός τους δεν μαζεύεται πια και κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Η ευθύνη όμως πια βαραίνει εσένα κι εμένα συμπολίτη μου.Γιατί δικαιολογίες και φόβοι δεν χωράνε πια και το ξέρεις. 
Προσωπικά, το έλεος, μου έχει τελειώσει εδώ και καιρό...δεν λυπάμαι κανέναν πια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου