8/9/14

Δήμος Καλαμάτας. Ανοιχτός Δήμος, Ενεργοί Πολίτες. Δελτίο Τύπου

      Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Αλέξανδρος Κουμουνδούρος το πρώτο δημοτικό συμβούλιο για την αυτοδιοικητική περίοδο 2014-2019 του  Δήμου Καλαμάτας, όπου ο συνδυασμός μας Ανοιχτός Δήμος μετέχει ως αξιωματική αντιπολίτευση.   Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση , όπου σύμφωνα με τα .................
προβλεπόμενα εξελέγησαν το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, η οικονομική επιτροπή, η επιτροπή ποιότητας ζωής καθώς και οι εκπρόσωποι του ΔΣ στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου ο συνδυασμός μας, σεβόμενος τη δημοκρατική αρχή και αποτρέποντας κάθε προσπάθεια αλλοίωσης της βούλησης του εκλογικού σώματος – όπως αυτό εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές- φρόντισε για την δίκαιη  εκπροσώπηση   των συνδυασμών της μειοψηφίας  στα όργανα διοίκησης του Δήμου κατά αναλογία της εκλογικής τους δύναμης.    

    Με πυξίδα τις παραπάνω αρχές θα συμμετέχουμε σε όλα τα όργανα διοίκησης του Δήμου μας όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη, συμβάλλοντας πάντα στην εύρυθμη λειτουργία τους. Κατευθυντήρια  γραμμή μας θα αποτελεί η συνεργασία με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου  με την προϋπόθεση ότι αυτές  υπηρετούν το  λαϊκό συμφέρον.  Κάθε άλλη ιδιοτελής προσπάθεια θα μας βρίσκει αντίθετους. Όπως αντίθετους μας   βρήκε η φίμωση της αντιπολίτευσης κατά την  πρόσφατη ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ελπίζουμε στο εξής να μην ξανασυμβεί και ειδικά  για το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ευχόμαστε   να λειτουργήσει με βάση την αντικειμενικότητα και τη δημοκρατία  καθώς οφείλει να σέβεται και να αναδεικνύει την άποψη της μειοψηφίας . Επίσης ο  κανονισμός λειτουργίας του ΔΣ αφού ανανεωθεί με βάση τις  ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας, όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος,  πρέπει να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα και ευλαβικά από το προεδρείο.
  Ανακεφαλαιώνοντας,  η συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο –το ανώτατο βουλευτικό όργανο  – καθώς και σε όλες τις επιτροπές και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου αποτελεί για εμάς τιμή και ευθύνη. Και έχουμε απόλυτη επίγνωση αυτής της ευθύνης αλλά και την αποφασιστικότητα και την βούληση να φέρουμε εις πέρας το έργο το οποίο οφείλουμε στους συμπολίτες μας. Το έργο  που  οφείλουμε  στα παιδιά μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου