29/9/14

Προτάσεις Του Ανοικτού Δήμο Στο Δημοτικό Συμβούλιο Της 25 Σεπτέμβρη.

Τις παρακάτω προτάσεις έκανε ο Συνδυασμός Ανοικτός Δήμος  - Ενεργοί Πολίτες, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, από τις οποίες οι παρευρισκόμενοι ρεπόρτερ  των τοπικών μέσων, δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να δημοσιεύσουν έστω και μια σειρά...
Ίσως τους έπεσαν οι σημειώσεις μέχρι να φτάσουν στα γραφεία των Εφημερίδων τους ...!!!!

Αναφέρει σχετικά το Δελτίο Τύπου Του Συνδυασμού.....................
Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας διατυπώσαμε  τις ακόλουθες θέσεις και προτάσεις
1.  Είναι απαραίτητο να ικανοποιηθούν όλες οι εκκρεμούσες αιτήσεις για εισαγωγή παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. Συγκεκριμένα από τις 530 αιτήσεις δεν έχουν ικανοποιηθεί οι 180 και ο Δήμος θα πρέπει να καταβάλλει κάθε δυνατό μέσο για την εξασφάλιση και των υπόλοιπων θέσεων έτσι ώστε να μην μείνει καμιά οικογένεια χωρίς πρόσβαση σε παιδικό σταθμό.
2.    Για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΥΝΣΕΠ) με τις οποίες έρχεται σε προγραμματική σύμβαση ο Δήμος εκφράσαμε την άποψη ότι πρέπει να μην υποκρύπτουν απευθείας ανάθεση για την οποία  είμαστε αντίθετοι, να εξασφαλίζουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των συμμετεχόντων σε αυτές και να μην εκχωροξύνται αρμοδιότητες των υπηρεσιών  του Δήμου σε αυτές.
3.    Για το θέμα του Κανονισμού του Δημοτικού Παντοπωλείου: Ο κανονισμός που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή  είναι πρόχειρος και αποτελεί ακριβής αντιγραφή αντίστοιχου κανονισμού του Δήμου Βόλου, ουσιαστικά αποδυναμώνει τους εθελοντές και δημιουργεί μια νέα δημαρχοκεντρική υπηρεσία. Στην εποχή της βαθιάς οικονομικής κρίσης οι υπηρεσίες πρόνοιας πρέπει να λειτουργούν με βάση τις αρχές της ισότητας αλλά και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο που αντιμετωπίζει το φάσμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης.  Προς αυτή την κατεύθυνση  καταθέσαμε μια σειρά προτάσεων για μια ανθρώπινη διαχείριση των προνοιακών δομών του Δήμου.
4.    Για το θέμα της επαναπρόσληψης των σχολικών φυλάκων: Η άποψη του συνδυασμού είναι ότι αφού αποδεδειγμένα οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες πρέπει να επαναπροσληφθούν και ο Δήμος θα πρέπει να βοηθήσει  με κάθε μέσο την επαναπρόσληψή τους.
5.    Θέσαμε βασικό θέμα δημοκρατικής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου αφού για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δεν διατίθεται από τη δημοτική αρχή χώρος για να στεγαστεί η αντιπολίτευση έτσι ώστε να επιτελεί αποδοτικά το ρόλο της.  Κάτι τέτοιο επιβάλλεται με βάση το νόμο 3852 περί νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης "Πρόγραμμα Καλλικράτης"   (άρθρο 66 παράγραφος 7). Συγκεκριμένα ο νόμος αναφέρει :  «Για την αποδοτικότερη λειτουργία των Δημοτικών Παρατάξεων η Δημοτική αρχή οφείλει να παραχωρεί σε αυτές κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο καθώς και γραμματειακή υποστήριξη».  
     

      Δελτίο Τύπου
      29 Σεπτέμβρη 2014.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου