23/8/14

Κατά Της Ιδιωτικοποίησης Του Αεροδρομίου Καλαμάτας Ο Πέτρος Τατούλης

Πηγή. http://www.eleftheriaonline.gr
Κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας τάσσεται ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, βάζοντας έτσι σε .....
μπελάδες τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας - καθώς αν ταυτιστούν μαζί του θα έρθουν σε σύγκρουση με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Στην πιο δύσκολη θέση από όλους θα έρθει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο οποίος πρόσφατα, υπερασπιζόμενος το κυβερνητικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, επιτέθηκε στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο. Σε πολύ δύσκολη θέση έρχεται όμως και η μέλλουσα αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, όπως και όλα τα γαλάζια στελέχη που έχουν εκλεγεί με τον συνδυασμό Τατούλη. 
Συγκεκριμένα ο Π. Τατούλης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, δήλωσε προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι «δεν λαμβάνεται υπ' όψιν η διαφωνία για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, ενάντια στην οποία μόνο η περιφερειακή αρχή τάχθηκε ξεκάθαρα, ούτε η παράλληλη πολιτική χρήση του αεροδρομίου της Τρίπολης, το οποίο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με τον διεθνή αερολιμένα της Καλαμάτας».

Γενικότερα μάλιστα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στράφηκε κατά της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά προχειρογραμμένη» τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών: «Δεν μπορούμε ως Περιφέρεια να τη δεχτούμε γιατί δε λαμβάνει σοβαρά υπ' όψιν το στρατηγικό μας σχεδιασμό, ούτε τη γεωμορφολογία της Πελοποννήσου, ιδίως στην τοπογράφηση των κέντρων μεταφοράς, όπου υπάρχουν μεγάλα λάθη, όπως στα λιμάνια και τους οδικούς άξονες με λάθος χαρακτηρισμούς και κατηγοριοποιήσεις», είπε ο κ. Τατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου