27/8/14

Φημισμένοι Γάλλοι Σεφ, Στην Καλαμάτα Θα Μαγειρέψουν Στη Λαϊκή Αγορά Σήμερα.

Στην Πόλη μας βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες για διακοπές , διάσημοι Σεφ του Παρισιού αλλά και ιδιοκτήτες μερικών από των πιο γνωστών Bistrot της Γαλλικής πρωτεύουσας. Την παράσταση κλέβει αναμφίβολα ο .............
Yves Camdeborde , που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της Γαλλικής κουζίνας. Από τα 14 του άφησε το σχολείο για να ασχοληθεί με τη μαγειρική και στη συνέχεια δούλεψε στα καλύτερα και πιο γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία του Παρισιού όπως το Ritz Hotel , το La Marée, το La Tour d' Argent καθώς και στο Hôtel de Crillon . Το 1993 ο Yves έκανε “επανάσταση” στη Γαλλική κουζίνα με το δικό του κατάστημα “Le Regalade”. Φιλοσοφία του στο δικό του εστιατόριο ήταν α φέρει τους πελάτες πιο “κοντά” με τις γεύσεις και τους Σεφ , φτιάχνοντας μικρά Bistrot χωρίς τις “επισημότητες” και την “ιεροτελεστία”  των πασίγνοστων εστιατορίων . Αν και στη αρχή λοιδωρήθηκε από τους συναδέλφους του, 20 χρόνια μετά η “μόδα” των μικρών Bistrot που ξεκίνησε ο  Yves  έχει επικρατήσει στο Παρίσι. Εκτός των άλλων ο Yves Camdeborde υπήρξε από το 2010 και για τέσσερις τηλεοπτικές σεζόν μέλος της επιτροπής στο Γαλλικό “Master Chef”.Σήμερα ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου στο Παρίσια καθώς και εστιατορίων στη Γαλλική πρωτεύουσα αλλά και στο Πό. Εκτός του Yves στην Καλαμάτα βρίσκονται ο ιδιοκτήτης του Bistrot “Deux amis”  David Loyla , ο για χρόνια σεφ του φημισμένου “Chateaubriand” Albert Touron  και ο διάσημος σεφ στη Γαλλία Romain Tishencko που μαζί με τον αδερφό του Maxime είναι ιδιοκτήτες του bistrot “Galopin”...Γκεστ σταρ της παρέας αποτελεί η Fredericl Ernestine Grasser Herme φημισμένη στη χώρα της και ώς η “Σεφ των Σεφ” καθώς της γνώσεις της στη μαγειρική εμπιστεύονται και τα μεγαλύτερα ονόματα της Γαλλικής κουζίνας.
 
Την ευκαιρία να δοκιμάσει τις γεύσεις των Γάλλων σεφ θα έχει και το κοινό της Καλαμάτας. Tην Τετάρτη το πρωί ο Yves Camdeborde μαζί με το “μαθητή” του και νικητή του “Master Chef” στη Γαλλία το 2010 Romail Tishenco  θα βρεθούν στη λαϊκή αγορά της Καλαμάτας και θα ψωνίσουν τοπικά προϊόντα που θα τους τραβήξουν εκείνη την ώρα τη προσοχή . Στη συνέχεια ο καθένας τους θα φτιάξει από πέντε μικρά πιάτα τα οποία θα μπορεί να επιλέξει όποιος θέλει να δοκιμάσει στο Cafe Bistrot “Luna Lounge” από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 5 το απόγευμα. Επίσης τα κρασιά των αποκλειστικά Ελληνικών ποικιλιών που σερβίρονται στο “Luna Lounge” θα είναι σε προσφορά τιμής , ίδιας με το κόστος να ψωνίσει κάποιος για το σπίτι.
 
 
Αιτία της επίσκεψης τους στην Καλαμάτα είναι ο Καλαματιανός ελληνο-γάλλος Αλέξανδρος Ράλλης ιδιοκτήτης του “Profil Grec” , που μεταφέρει τους γαστρονομικούς “θησαυρούς” της Μεσσηνίας στα χέρια όλων αυτών των φημισμένων σεφ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου