29/8/14

Συνάντηση Μάκαρη , Νίκα Στο Δημαρχείο. Κατάθεση Προτάσεων Του Πρώτου Σχετικά Με Τον Δήμο

        Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας  Μανώλης Μάκαρης, επισκέφθηκε το Δημαρχείο και συναντήθηκε με το δήμαρχο  Παναγιώτη Νίκα.
  Κατά την ...................
συνάντηση ο κος Μάκαρης:


- Εξέθεσε τις επιφυλάξεις του για τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια της νέας αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου καθώς αυτή  δεν καλύπτει τις ανάγκες του ΔΣ Καλαμάτας λόγω στενότητας χώρου και  δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία για τους χώρους συνάθροισης. Παράλληλα επεσήμανε ότι  η  διαμόρφωση της νέας αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου θα έχει ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό θέσεων για τους πολίτες που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις.
- Εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της διεκδίκησης της ευρωπαϊκής πολιτιστικής πρωτεύουσας του 2021 από την Καλαμάτα καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση από πλευράς Δήμου Καλαμάτας σε αντίθεση με άλλες υποψήφιες πόλεις οι οποίες έχουν μπει δυναμικά στην υπόθεση της διεκδίκησης.

- Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη  δημοκρατικής  λειτουργίας των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης σε κάθε επίπεδο ενόψει της  συγκρότησης των θεσμικών οργάνων του Δήμου Καλαμάτας και των νέων ΔΣ των Νομικών Προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου