21/8/14

Δήμος Καλαμάτας. Αντιπανηγύρι Οργάνωσε Ο Νίκας Στον Άγιο Φλώρο.

Άγιος Φλώρος Μεσσηνίας, δυο πανηγύρια έλαβαν χώρα φέτος, ένα του συλλόγου του χωρίου και ένα του Δήμου Καλαμάτας. Για πολλά χρόνια στον ...............
χώρο του σχολείου το διοργάνωνε ο σύλλογος (εκπολιτιστικός),  ενώ φέτος ξαφνικά με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας το ανέλαβε ο ίδιος ο Δήμος . Είναι η πρώτη φορά που συνέβη στην περιοχή να αντικαθιστάτε σε ένα πολιτιστικό δρώμενο του συλλόγου από τον Δήμο. Κατ αρχήν  το θεωρώ εντελώς απαράδεκτο να θέλει ο Δήμος να κτυπήσει πολιτιστικό σύλλογο και να διοργανώνει με το έτσι θέλω πανηγύρια, ενώ της πόλης της Καλαμάτας το κατάργησε για να στηρίξει ατομικά και όχι συλλογικά συμφέροντα . Δηλαδή ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καλαμάτας ξαφνικά έγινε για τα πανηγύρια; H δικαιολογία είναι ότι κάποιοι από το ΔΣ του συλλόγου κατέβηκαν υποψήφιοι με τον αντίπαλο του Νίκα, Μάκαρη Μανώλη. Επίσης τοπικά φερέφωνα του Νίκα, έλεγαν στον κόσμο να μην πάει στην εκδήλωση του Συλλόγου γιατί την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από την Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Αρφαρών , όπως μας διαβεβαίωσαν δεν έγινε καμία τέτοια προσπάθεια.

Αναγνώστης μας αναφέρει χαρακτηριστικά
Η αθλιότητα όμως είναι πολύ μεγάλη, έτσι και αλλιώς από όπου και να την δεις, μάλιστα ο Δήμος έφερε και καλλιτέχνες από Αθήνα.  Προσωπικά, όπως ήταν φυσικό πέρασα και έμεινα στο πανηγύρι που διοργάνωσε ο σύλλογος στον παραδοσιακό πλάτανο του χωριού δίπλα στην πηγή του ποταμού  Πάμισου. Ήταν απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση ,ο κόσμος της περιοχής είναι ευαίσθητος σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Αντίθετα ήταν τραγική η εικόνα σε αυτό που διοργάνωνε ο Δήμος, παρότι έφερε και καλλιτέχνες από την Πρωτεύουσα. Ελπίζω να έβαλαν μυαλό και να μην ξανακάνουν το ίδιο λάθος και τις επόμενες χρονιές..

Υ.Γ Δεν καταλαβαίνω τι, αλλά ο Δήμαρχος από τις εκλογές και μετά κάτι έχει πάθει και ενεργεί τελείως αυταρχικά και αντιδημοκρατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου