23/8/14

Δήμος Καλαμάτας, Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες. Ορκωμοσία Νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Δελτίο τύπου                                   23/8/3014
Σήμερα πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας κατά την οποία ο συνδυασμός μας «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» μετέχει ως αξιωματική αντιπολίτευση.
    
     Από αυτή την τιμητική θέση που μας ανέδειξε ο λαός της Καλαμάτας θα αγωνιστούμε για το .......
καλό του Δήμου, προς όφελος των δημοτών. Βασική μας κατεύθυνση και προσανατολισμός θα είναι οι αξίες της διαφάνειας, των ανοιχτών διαδικασιών και της δημοκρατίας, ο σεβασμός των πολιτών και των δικαιωμάτων τους, και η δημιουργία υποδομών που θα θεμελιώσουν ουσιαστική ποιότητα ζωής για όλους τους κατοίκους.
     Ειδικά στην περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, ο δήμος μπορεί και πρέπει να σταθεί αρωγός και σύμμαχος του πολίτη σε αντιδιαστολή με το κράτος των ελάχιστων κοινωνικών παροχών και των σκληρών και άδικων φοροεισπρακτικών μηχανισμών. Οι προνοιακές και υποστηρικτικές δομές του Δήμου πρέπει να ενισχυθούν και να λειτουργήσουν στη βάση της ισότητας αλλά και του σεβασμού του πολίτη.
    Ο δήμος δεν πρέπει να μείνει ουραγός των εξελίξεων , επαίτης και χειροκροτητής της κεντρικής εξουσίας αλλά  πρέπει να πάρει ενεργό και διεκδικητικό ρόλο μαζί με τους πολίτες για όλα τα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας.
    Η Καλαμάτα διαθέτει ένα πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον αλλά και ένα δυναμικό ανθρώπινο κεφάλαιο. Ο δήμος έχοντας όλα αυτά τα εφόδια μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός αειφόρας ανάπτυξης που θα βελτιώσει τη ζωή όλων των πολιτών.
     
Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνίας, βασική προϋπόθεση όμως είναι η συμμετοχή. Πρέπει όλοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι να αναλάβουν ρόλους, να επεξεργαστούν προτάσεις και να προτείνουν λύσεις πάντα σε γόνιμη επικοινωνία με τους πολίτες. Τα τοπικά συμβούλια πρέπει να λειτουργήσουν ουσιαστικά και να παράξουν έργο.       
     Ο συνδυασμός μας καθόλη την πενταετή    δημοτική περίοδο  θα βρίσκεται σε συνεχή και αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία και  τους πολίτες. Θα αναδεικνύει  προβλήματα και θα προτείνει λύσεις. Θα ασκεί καλόπιστη και γόνιμη κριτική  στη δημοτική αρχή ενώ θα επικροτεί τις θετικές της δράσεις. Θα επιδείξει πνεύμα συνεργασίας  σε όλα τα επίπεδα. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει η τοπική αυτοδιοίκηση προς όφελος της κοινωνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου