12/8/14

Εξωτερική Πολιτική Για Τα Μπάζα ....

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα γεγονότα προσπερνούν την κυβέρνηση και αυτή παρακολουθεί τις εξελίξεις και ουσιαστικά απροετοίμαστη τρέχει από πίσω τους. Το ρωσικό εμπάργκο στην ........
εισαγωγή προϊόντων από τη Δύση είναι ακόμη ένα παράδειγμα στα πολλά.
Η ελληνική κυβέρνηση ευθύς εξαρχής ταυτίστηκε με την πολιτική της Ε.Ε. και των ΗΠΑ στην ουκρανική κρίση, που έθεταν σε μια νέα φάση όξυνσης τις σχέσεις Ρωσίας και Δύσης. Στη συνέχεια ακολούθησε πιστά την πολιτική των δυτικών και φυσικά των ευρωενωσιακών οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας. Η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν διαφοροποιήθηκε από Βρυξέλλες και Βερολίνο, αλλά δεν φρόντισε εκ των προτέρων ούτε να εξασφαλίσει στοιχειώδη στήριξη από την Ε.Ε. για τις ενδεχόμενες ζημιές στην ελληνική οικονομία από αντίμετρα, τα οποία ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν από την ηγεσία Πούτιν.
Τώρα η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπη με εξελίξεις που επιδεινώνουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας και ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει με ακρίβεια τις επιπτώσεις τους στην εγχώρια παραγωγή και τις ελληνικές εξαγωγές. Ως επακόλουθο αυτής της κατάστασης οι κυβερνητικοί εταίροι εμπαίζουν τους αγρότες και τους εξαγωγείς μοιράζοντας αόριστες υποσχέσεις περί αποζημιώσεων, τις οποίες είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θέλει να τις αποφύγει, γιατί πολύ απλά δεν τις αντέχουν τα δημόσια οικονομικά -ελέω των μνημονιακών δεσμεύσεων.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση εγκαλεί την κυβέρνηση για την πλήρη στοίχισή της με την επιθετική εξωτερική πολιτική των ηγετικών δυνάμεων της Ε.Ε. έναντι της Ρωσίας. Την ίδια στιγμή -και παρά τις δυσμενείς, από την κυβερνητική στάση, συνέπειες στην ελληνική οικονομία- η κυβέρνηση διά του Ευάγγελου Βενιζέλου και της Σοφίας Βούλτεψη υπεραμύνεται της ώς τώρα στάσης της με μοναδικό επιχείρημα ότι «η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ».

Είναι προφανές ότι αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί την πεπατημένη που έχει οδηγήσει και στη μνημονιακή λεηλασία της οικονομίας και της κοινωνίας. Δεν μπορεί και δεν θέλει να διαπραγματευθεί με γνώμονα τα πραγματικά εθνικά συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου