4/11/12

Τσίπρας: Εκλογές Τώρα, Να Μιλήσει Λαός

Τελειώνοντας , απέρριψε δε τα περί χρεοκοπίας τονίζοντας: «Επισείουν το σκιάχτρο της χρεοκοπίας, αυτοί, που με το τρίτο μνημόνιο υπογράφουν τη χρεοκοπία του ελληνικού λαού».
Εκλογές «για να σταματήσει η εξαθλίωση του ελληνικού λαού» ζήτησε ο ........................
πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, ενόψει της δραματικής και κρίσιμης μάχης, την ερχόμενη εβδομάδα για την ψήφιση του πακέτου των μέτρων.
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε «επικίνδυνη για τη δημοκρατία» και της καταλόγισε ότι βρίσκεται «σε πλήρη ηθική και πολιτική απαξίωση», αλλά και σε κοινοβουλευτική αποσύνθεση, μόλις πέντε μήνες μετά τις εκλογές.
«Η κυβέρνηση καταρρέει, ο άμμος στην κλεψύδρα της τελειώνει και πρέπει να φύγει για να μην συμπαρασύρει τη χώρα» τόνισε ο κ. Τσίπρας, απευθύνοντας βαριές κατηγορίες προς το κυβερνητικό σχήμα, χαρακτηρίζοντας τους εταίρους του σχήματος «μαθητευόμενους μάγους της συμφοράς».
«Η συγκυβέρνηση κυβερνά όχι ελέω λαού, αλλά ελέω των δανειστών, έχει επιβάλλει ένα ιδιότυπο καθεστώς έκτακτης ανάγκης και επιδίδεται σε επαναλαμβανόμενες πρόβες εκτροπής», είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε παραδείγματα, όπως ο εκβιασμός των βουλευτών για να περάσουν τα μέτρα, οι διώξεις δημοσιογράφων και τα βασανιστήρια διαδηλωτών στη ΓΑΔΑ.
«Η συγκυβέρνηση προστατεύει τους φίλους τους, είτε είναι καναλάρχες, που δεν έχουν πληρώσει ακόμη τα οφειλόμενα από  τη χρήση των συχνοτήτων, είτε είναι χρεοκοπημένοι τραπεζίτες, είτε συμπεριλαμβάνονται σε λίστες, όπως αυτή της Λαγκάρντ και τιμωρεί τους αδύναμους. Η ύβρις για τη σημερινή κατάσταση της χώρας αναζητεί δικαίωση» πρόσθεσε σε υψηλούς τόνους.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε σε διαρκή ειρηνικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα νέα μέτρα και διαμήνυσε την ετοιμότητα του κόμματός του να αναλάβει τα ηνία της χώρας. «Και θέλουμε και μπορούμε και θα το τολμήσουμε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του. Κάλεσε επίσης και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να μην ψηφίσουν τα μέτρα.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την άμεση διακοπή κάθε διαπραγμάτευσης με την τρόικα και την ουσιαστική αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, σε ένα πλαίσιο σεβασμού της εθνικής ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας μίας ευρωπαϊκής χώρας, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην Άνγκελα Μέρκελ για τη δήλωσή της ότι οι χώρες με αυξημένο χρέος χάνουν την εθνικής τους κυριαρχία, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι αποικία της πρώην Γερμανικής Αφρικής, ενώ καταδίκασε και την κυβέρνηση, που άφησε ασχολίαστη αυτή την παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελαρίου. «Δεν μας κυβερνούν ευρωπαϊστές, αλλά μερκελιστές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και επέκρινε δριμύτατα τον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι έχει μετατραπεί σε χειροκροτητή της κυρίας Μέρκελ και έχει ξεχάσει τις δεσμεύσεις του για επαναδιαπραγμάτευση.
«Με τη δική μας στάση, αυτή της καταγγελίας του μνημονίου θα αναγκάζονταν οι δανειστές να συζητήσουν για πρώτη φορά μαζί μας, σε ισότιμη βάση και θα σταματούσαν να εξωθούν τη χώρα σε αυτοκτονία»  είπε ο κ. Τσίπρας απαντώντας στον κ. Σαμαρά, που είχε υποστηρίξει ότι η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούσε στην έξοδο της χώρας από το ευρώ.
«Δεν άκουσε ο κ. Σαμαράς, ούτε καν τον κ. Σόιμπλε, που προ ημερών απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και έδωσε τέλος στο παραμύθι με τον δράκο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε ακόμη τον πρωθυπουργό ότι αποφεύγοντας να κάνει ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση, κορόιδεψε και έκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού, ενώ επιτέθηκε και στους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη, οι οποίοι, όπως είπε, γνωρίζουν το αδιέξοδο, αλλά προτιμούν να κερδίσουν χρόνο, υιοθετώντας μία ανήθικη στάση για να γλιτώσουν το πολιτικό τους τομάρι.
Στο στόχαστρο του ο κ. Τσίπρας έβαλε και τον Γιάννη Στουρνάρα, για τη δήλωσή του περί «ασφυξίας» εάν δεν πάρουμε τη δόση. «Ασφυξία μπορεί να πάθουν οι φίλοι του οι τραπεζίτες, η κοινωνία έχει ήδη υποστεί την ασφυξία και κινδυνεύει να οδηγηθεί στο θάνατο με τα νέα μέτρα» τόνισε και επανέλαβε σε υψηλούς τόνους ότι το πρόγραμμα είναι αδιέξοδο. «Οι μισθοί και οι συντάξεις κινδυνεύουν μόνο από το μνημόνιο και την τρικομματική κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά.
Απέρριψε δε τα περί χρεοκοπίας τονίζοντας: «Επισείουν το σκιάχτρο της χρεοκοπίας, αυτοί, που με το τρίτο μνημόνιο υπογράφουν τη χρεοκοπία του ελληνικού λαού».

Από Το Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου