25/11/12

Διώξτε Τα Μυρμήγκια Με... Καφέ !

Ο καφές δεν σας ξυπνά μόνο το πρωί... Υπάρχουν και άλλες χρήσεις του που βοηθούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η έντονη μυρωδιά του διώχνει τα μυρμήγκια. Ενώ το μυρμήγκι αποτελεί έναν αρκετά "ανθεκτικό" εχθρό μέσα στον κήπο, μπορούμε εύκολα να τον καταπολεμήσουμε με διάφορους τρόπους. Αυτός είναι και ο λόγος που καλύτερα είναι να ξεκινήσουμε με φυσικούς τρόπους καταπολέμησης και αν .............
αποτύχουμε να κινηθούμε με χημικούς.
Με τους φυσικούς τρόπους καταπολέμησης και δεν επιβαρύνουμε το περιβάλλον αλλά και συμπεριφερόμαστε φιλικά προς αυτό. Επίσης δεν διαταράσσουμε το μικροοικοσύστημα του κήπου μας που αποτελεί μια ιδιαίτερα αρνητική πράξη και το οποίο καταστρέφεται με όλους τους χημικούς τρόπους!
Καλό θα είναι να βρείτε τον "πυρήνα" από τον οποίο ξεκινά το πρόβλημα (φωλιά) και φυσικά τον κεντρικό δρόμο τον οποίο έχουν τα μυρμήγκια. Έτσι, όταν αντιμετωπίζετε τέτοιου είδους προβλήματα, σκορπίστε λίγους κόκκους καφέ για να απομακρυνθούν. Στην περίπτωση που έχετε κατοικίδιο, να ξέρετε ότι εάν τρίψετε λίγους κόκκους καφέ την ώρα που το κάνετε μπάνιο, θα απομακρύνετε τους ψύλλους. Επίσης, ο καφές βοηθά και το δέρμα σας. Μπορείτε να φτιάξετε ένα ήπιο ενυδατικό με καφέ και μαύρη ζάχαρη και να κάνετε πήλινγκ.


http://www.queen.gr/SPITI/HOW-TO/item/63714-dioxte-ta-myrmigkia-me-kafe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου