17/11/12

Αλέξης Τσίπρας. Συνέντευξη Στην Εφημερίδα «6 Μέρες»

Προσωπικά πιστεύω πως είναι λάθος να καθορίζει ακριβή ημερομηνία πτώσης της Κυβέρνησης, θα μπορούσε να το θέση ποιο διπλωματικά. Αναφέρει σχετικά στη συνέντευξη...
Την εκτίμηση ότι η σημερινή κυβέρνηση «δεν μπορεί να αντέξει πολύ», διατυπώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος διαβλέπει ................
«πολιτικές εξελίξεις την άνοιξη», καθώς, όπως υποστηρίζει «πάμε σε έναν χειμώνα ο οποίος θα είναι ο σκληρότερος χειμώνας που έχει συναντήσει η χώρα από την μεταπολίτευση και μετά».

«Δεν πιστεύω ότι θα μπορούν να συνεχίζουν για πολύ με αυτά τα παραμυθάκια και τους εκβιασμούς», δηλώνει για την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «6 μέρες». «Ο διαρκής εκβιασμός με τις δόσεις πρέπει να σταματήσει, πρέπει να επανεξετάσουμε τους όρους του δανεισμού», προσθέτει.

Προβάλλοντας την εναλλακτική λύση μιας κυβέρνησης «κοινωνικής σωτηρίας» με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επιθυμεί και τη συμμετοχή αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σπεύδει να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών.

«Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, κανείς δεν περιμένει ότι ο Τσίπρας έχει το μαγικό ραβδί και, με το που θα έρθει, θα τα κάνει όλα διαφορετικά», αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει:

«Περιμένει, όμως, πρώτον να σταματήσει η καταστροφή, να δει μια κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα στην Ευρώπη -με ρίσκο, αλλά να τα υπερασπιστεί. Περιμένει δικαιοσύνη. Αν υπήρχε στοιχειώδης αίσθηση δικαιοσύνης και προοπτικής σε αυτό τον τόπο, θα μπορούσε και να περιμένει και να βάλει πλάτη στις μεγάλες αλλαγές».


Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου